Fericirea

IMG_4075

Fericirea este la interior, nu la exterior. Fericirea nu o aduce nimeni. Fericirea nu există, în funcţie de mediul înconjurător. Te gândeşti, poate, la cei care trăiesc în centrele de refugiaţi sau în spitale, că ar fi tare fericiţi dacă mediul lor înconjurător ar fi altul, şi că spitalul sau centrul de refugiaţi aduc nefericire. Mai gândeşte-te… a fi acasă şi nu acolo, aduce confort, nu fericire, aduce uşurare, dar nu fericire. Fericirea nu are legătură cu confortul, fericirea nu înseamnă lipsa grijilor.

Fericirea este o anume stare a minţii din momentul prezent, care generează conştientizarea fiinţei care eşti, separată de tot ce trăieşte omul care eşti.
Suntem confunzi, şi în loc să investim în a ne cunoaşte, investim în a cunoaşte ce este în exteriorul nostru; alți oameni, situații de viață ale altora, gândurile altora, vrem noi să știm totul despre alții.

Tu eşti soluţia, tu ai soluţia pentru tot ce nu înţelegi, pentru tot ce nu poţi, aparent, duce. Când te pricepi pe tine însuţi, atunci vei pricepe şi exteriorul.
Aşteptăm să vină cutărică să ne iubească pentru a fi fericiţi, aşteptăm măriri de salariu pentru a fi fericiţi, aşteptăm să se termine o anume perioadă dificilă din viaţă, pentru ca, în sfârşit, să fim fericiţi … şi tot nu suntem. Milionari, celebrităţi splendide, regi şi împăraţi nefericiţi, alcoolici, plini de droguri şi lacrimi. Păi, cum aşa? Păi, aşa!

Vrei fericire, în fiecare zi, indiferent de cum este viaţă ta? Ia decizia de a te cunoaşte-te! Pentru azi, doar atât. Acesta este primul pas, deciza de a te cunoaşte! Pare simplu, dar când alegi să mergi către tine, vei descoperi, se va da perdeaua la o parte, şi tot ce vei vedea va fi o minune. Ăsta este omul, asta eşti tu, o minune!
Scrie-mi când ai luat decizia.