Vrei ?- Fii specific(ă) !

Partea I

Vrei bani ? … Câţi ?

Vrei maşină ? … de care ?

Vrei iubit(ă) ? … cum trebuie să fie ?

Dacă nu eşti specific(ă), nu ajungi exact unde vrei, ci pe undeva, pe acolo.

Banii- prosperitatea
Vrei mai mulţi bani. Cât de mulţi ? Mai mulţi deodată pentru că ai nevoie să faci ceva anume sau mai mulţi, constant, pentru că vrei să-ţi schimbi viaţa cu totul ?

Vrei bani care pot fi împrumutaţi, câştigaţi la loto sau vrei să ai lună de lună bani pentru a face diverse lucruri care te fac să te simţi un om împlinit ? Fii specific(ă) ! Face toată diferenţa. Mulţi bani înseamnă şi 100 de lei, când vrei să cumperi câţiva covrigi, mulţi bani înseamnă şi 100.000 de euro când vrei să-ţi deschizi o afacere care să te împlinească profesional. Aşadar, fii specific(ă) ! decide !

Când eşti specific(ă) în relaţia cu banii, vei şti încotro să îţi duci viaţa profesională. Dacă laşi la voia întâmplării zona profesională, aşa vor fi şi banii.

Când vrei mai mulţi bani, începi să dezvolţi o strategie profesională. Începi să îţi gândeşti profesia, talentele, abilităţile, si incepi să le vezi precum gâsca și ouăle de aur.

Pentru a avea banii pe care ţi doreşti va fi nevoie, probabil, să iei nişte decizii confortabile sau mai puţin confortabile… eşti pregătit(ă) ?

Vrei o maşină 

De teren, cu două uşi, second hand ?

Într-un fel te disciplinezi pentru a strânge sau a face rost de bani pentru o maşină nouă, şi într-un fel pentru o second hand. Altfel te mobilizezi profesional când ridici standardul vieţii tale la nivel de maşină nouă, şi altfel la second hand. Aşadar, fii specific(ă) pentru a avea exact ce îţi doreşti şi nu improvizaţii care îţi vor genera stări de frustrare.

Vrei un om lângă tine

iubit/ iubită.

Ce fel de om ? să-i placă sportul ? să fie independent financiar, să fie elegant, să fie simplu, nesofisticat ?

Dacă nu eşti specific(ă), vei cauta în toate locurile în care acel om nu se află. Să spunem că vrei un om muncitor, disciplinat, responsabil, cuminte; şansele să fie pasăre de noapte cu instagramul plin de petreceri/ ţigări şi băuturi sunt slabe…

Oamenii responsabili şi prosperi muncesc, nu prea sunt la modă, şi nu încearcă să epateze…

Poate că ţi se pare plictisitor un astfel de om. Ce nedrept ar fi pentru voi să intraţi în relaţie, doi oameni buni, dar nepotriviţi unul pentru celălalt, pentru simplul fapt că nici unul nu a intrat în relaţie ştiind exact ce îşi doreşte de la celălalt şi de la viaţă.

Evident că oamenii se mai schimbă, evident că şi nevoile noastre emoţionale, romantice suferă modificări, însă permanent, vei avea nişte parametrii de confort care mereu vor fi acolo atunci când intri în relaţie cu cineva care se potriveşte unui profil stabilit de tine.

Fii specific(ă) pentru a şti de unde să începi căutările acelui om. Fii specifică pentru a nu-ţi pierde timpul în relaţii cu oameni nepotriviţi.

Îţi aştept cu drag comentariile sau întrebările

Să fii bine, să fim bine !

Nadine