Inspirație

Recapitulare

Săptămâna 1

Scanează-ţi viaţa 

Săptămâna 2

Editează-ţi viaţa

Săptămnă 3

Decizii

Săptămâna 4

Re-mobilează-ţi noua viaţă 

Săptămâna 5

Inspirație !

Inspirație

Săptămâna trecută ţi-ai re-mobilat viaţa.

Ai scos din ea ce nu ţi-a folosit, ce te ţine pe loc sau ce ţi-a pricinuit durere şi ai înlocuit, la nivel simbolic întâi, cu tot ceea ce îţi trebuie pentru a putea începe construcţia vieţii la care aspiri, pe care ţi-o doreşti.

Scopul remobilării este, în primul rând, de a te inspira, pentru ca mai târziu, să te conducă spre motivaţie, disciplină şi perseverenţă. Toate acele lucruri pe care le-ai adus în viața ta la nivel simbolic, au menirea de a-ţi crea acea stare a minţii continuă, care să te inspire să vrei să mergi mai departe, până îţi vei atinge scopul.

Să spunem că parte din remobilarea vieţii a fost să îţi populezi profilul de facebook cu oameni care trăiesc aşa cum ţi-ai dori şi tu. În cazul meu, aşa cum spuneam şi săptămâna trecută, oameni care se duc la sala de sport în fiecare zi. Pentru mine, faptul că le citesc punctele de vedere în relaţia cu sportul, cu zahărul, cu felul în care mănâncă, pentru a ajunge la rezulatele la care şi eu aspir, mă inspiră în prima faza, şi imediat după, mă motivează… mă motivează să fac şi eu la fel. Să merg şi eu la sala, să mănânc şi eu sănătos, să fiu disciplinată.

La început, evident că nu îmi iese aşa cum le iese lor, dar îmi iese mult mai mult decât mi-a ieşit mie până acum, pe cont propriu. Tot săptămâna trecută spuneam şi că aceste exemple devin ca nişte cârje pentru noi cei ce nu avem acelaşi nivel de motivaţie, dar avem dorinţa.

Dacă remobilarea s-a făcut şi prin cărţi, atunci investeşte timp în a le citi, a sublinia pasaje pe care le găseşti inspiraţionale si a le scrie pe bilețele pe care, ulterior, le vei lipi la vedere. Dacă ai un dreamboard, lipește-le pe el.

Se spune că de inspiraţie au nevoie artiştii, oamenii care lucrează în domeniul creativităţii (de aici muzele), însă nevoie de inspiraţie are fiecare om / orice om. Viaţa pe care o trăim, pentru a fi una frumoasă, estetică, are nevoie şi de creativitate, deci, şi de inspiraţie.

Ai primit viaţă, dar tu îi dai formă mai departe.

Cel mai important este să alegi ca tu să fii acela care dă formă vieţii tale, altfel, rude, gura lumii, diverse persoane bine intenţionate sau mai puţin, îţi pot lua uneltele din mâna şi să îţi dea ei formă. Crezi că vor da forma pe care ţi-o doreşti ? Crezi că vor da forma cea mai avantajoasă ţie, pentru ca tu să ajungi să trăieşti viaţa pe care ţi-o doreşti ? Nu mi-aş asuma acest risc.

Uneori, dezamăgirile, resemnarea, tristeţea preiau controlul şi dau o altă formă vieţii noastre. În acest caz, identificăm sursa care ne provocă lipsa de entuziasm, lipsa de motivație şi luptăm până când ne aparţinem, din nou.

Dă frâu imaginaţiei, lasă-te inspirat(ă) de elementele noi pe care le-ai adus în viaţa ta. Visează cu ochii deschişi, cu mult curaj şi dă-ţi formă vieţii. Atât timp cât nu introduci şi nu păstrezi ceva care să îţi producă durere, nu ai cum să dai greş.

Fii propriul tău Brâncuşi !

Inspiraţia se activează diferit în fiecare dintre noi, însă, cu siguranţă, se va activa mai greu într-un mediu rigid, ostil, opac. Remobilarea vieţii sprijină inspiraţia dându-i hrană.

Să nu simţi vinovăţie dacă nu eşti inspirat(ă), dacă nu eşti motivat(ă). Multe în viaţa unui om trebuie să se întâmple pentru că el să simtă inspiraţie, motivaţie sau perseverenţă continuă. Toţi avem momente când nu vrem să mergem mai departe pentru că ne urlă inutilitatea în cap. Toţi. Domeniile diferă de la om la om. Am cunoştinţe care s-au resemnat în privinţa căutării unui partener de viaţă, alţii s-au resemnat în a mai avansa în carieră, eu mi-am pierdut motivaţia în a mai fi de mărime medium. Dacă vei săpa adânc în tine, vei găsi şi motivul pentru care nu mai vrei să mergi mai departe pentru a dezvolta o anume zona a vieţii tale, iar el poate că stă în picioare. Când însă acest motiv stă în calea evoluţiei tale, fie personale sau profesionale, înseamnă că te-ai întors împotriva ta, iar asta cere reparaţie, vindecare.

Nu putem fi împotriva noastră. Asta este periculos. Când devii propriul tău duşman, întâi începi cu ceva banal, iar în timp, ai putea ajunge să îţi ataci zone mai serioase ale vieţii, cum ar fi sănătatea prin prea mult fumat, prea mult alcool sau viaţa personală prin tot soiul de scandaluri din motive închipuite, şi tot aşa.

Pentru a-ţi demonstra că nu te sabotezi, datoria ta este să faci mult/ puţin, cât simţi, cât poţi, pentru a crea un mediu propice în tine, în mintea ta, care să ducă la inspiraţie, la motivaţie şi perseverenţă. Când se vor manifesta, nu despra asta este vorba. Nu poţi forţa inspiraţia, o poţi însă hrăni.

Nu va fi uşor, dar miza este viaţa ta.

Prin Aprilie a anului acesta, am început să mă las inspirată de oamenii care practicau singurul sport care îmi place, bodybuilding. Am început cu două gantere sub biblioteca. 30 de zile mai târziu, aveam o camera dedicată doar sportului. Într-o săptămâna am intrat o singură dată în ea, dar nu mă dau bătută. Învăţ în fiecare zi disciplina, învăţ în fiecare zi să ies din zona de confort pentru a transpira şi a ridica greutăţi. Ideea de baza este că învăţ în fiecare zi ceva care mă apropie mai mult de ţelul meu, de planul meu cu trupul meu. Altora poate că le este floare la ureche, iar asta pentru mine este în regulă, pentru că nu sunt la concurs.

Am disciplină, perseverenţă, motivaţie în mai toate domeniile vieţii mele, în afară de a face sport. Mă fascinează mecanismele minţii, în general, în relaţie cu lucrurile pe care le ţinem în control, şi cele a căror control îl pierdem sau îl vrem pierdut. M-am transformat într-un observator şi un student al meu pe acest subiect. Eu am lăsat frâiele, eu le voi lua înapoi. Numai eu pot avea control şi ultimul cuvânt în relaţia cu trupul meu. Evident că viaţa se poate întâmpla şi să îmi ia acest privilegiu, însă cum nu este cazul, voi merge cu toată viteza înainte. Nu am nici o scuză, nu vreau sa am nici o scuză, refuz să am vreo scuză !

Așadar, lasă-te inspirat(ă) !

Citeşte cărţi deştepte ! Citeşte cărţi care vorbesc despre interesele tale.

Înconjoară-te de oameni de calitate. Dacă nu ai cum, mai bine singur(ă), o perioadă, până îţi găseşti sursa de care ai nevoie.

Ieşi din casă, nu te izola. Profită de orice ocazie pentru a râde, pentru a vorbi despre interesele tale.

Du-te la seminarii, la workshop-uri

Uită-te la filme inspiraţionale. Este net-ul şi youtube-ul plin de recomandări.

Meditează ! pentru a rămâne prezent(ă) în tine cu ale tale

Nu accepta injurii şi nici o altă formă de devalorizare.

Iar eu, sunt aici. Scrie-mi şi găsim o cale

Aştept comentariile sau nelamurilele tale în secţiunea de comment sau pe adresa de mail:

office@nadinevoindrouh.com