Inspirație

Recapitulare

Săptămâna 1

Scanează-ţi viaţa 

Săptămâna 2

Editează-ţi viaţa

Săptămnă 3

Decizii

Săptămâna 4

Re-mobilează-ţi noua viaţă 

Săptămâna 5

Inspirație !

Inspirație

Săptămâna trecută ţi-ai re-mobilat viaţa.

Ai scos din ea ce nu ţi-a folosit, ce te ţine pe loc sau ce ţi-a pricinuit durere şi ai înlocuit, la nivel simbolic întâi, cu tot ceea ce îţi trebuie pentru a putea începe construcţia vieţii la care aspiri, pe care ţi-o doreşti.

Scopul remobilării este, în primul rând, de a te inspira, pentru ca mai târziu, să te conducă spre motivaţie, disciplină şi perseverenţă. Toate acele lucruri pe care le-ai adus în viața ta la nivel simbolic, au menirea de a-ţi crea acea stare a minţii continuă, care să te inspire să vrei să mergi mai departe, până îţi vei atinge scopul.

Să spunem că parte din remobilarea vieţii a fost să îţi populezi profilul de facebook cu oameni care trăiesc aşa cum ţi-ai dori şi tu. În cazul meu, aşa cum spuneam şi săptămâna trecută, oameni care se duc la sala de sport în fiecare zi. Pentru mine, faptul că le citesc punctele de vedere în relaţia cu sportul, cu zahărul, cu felul în care mănâncă, pentru a ajunge la rezulatele la care şi eu aspir, mă inspiră în prima faza, şi imediat după, mă motivează… mă motivează să fac şi eu la fel. Să merg şi eu la sala, să mănânc şi eu sănătos, să fiu disciplinată.

La început, evident că nu îmi iese aşa cum le iese lor, dar îmi iese mult mai mult decât mi-a ieşit mie până acum, pe cont propriu. Tot săptămâna trecută spuneam şi că aceste exemple devin ca nişte cârje pentru noi cei ce nu avem acelaşi nivel de motivaţie, dar avem dorinţa.

Dacă remobilarea s-a făcut şi prin cărţi, atunci investeşte timp în a le citi, a sublinia pasaje pe care le găseşti inspiraţionale si a le scrie pe bilețele pe care, ulterior, le vei lipi la vedere. Dacă ai un dreamboard, lipește-le pe el.

Se spune că de inspiraţie au nevoie artiştii, oamenii care lucrează în domeniul creativităţii (de aici muzele), însă nevoie de inspiraţie are fiecare om / orice om. Viaţa pe care o trăim, pentru a fi una frumoasă, estetică, are nevoie şi de creativitate, deci, şi de inspiraţie.

Ai primit viaţă, dar tu îi dai formă mai departe.

Cel mai important este să alegi ca tu să fii acela care dă formă vieţii tale, altfel, rude, gura lumii, diverse persoane bine intenţionate sau mai puţin, îţi pot lua uneltele din mâna şi să îţi dea ei formă. Crezi că vor da forma pe care ţi-o doreşti ? Crezi că vor da forma cea mai avantajoasă ţie, pentru ca tu să ajungi să trăieşti viaţa pe care ţi-o doreşti ? Nu mi-aş asuma acest risc.

Uneori, dezamăgirile, resemnarea, tristeţea preiau controlul şi dau o altă formă vieţii noastre. În acest caz, identificăm sursa care ne provocă lipsa de entuziasm, lipsa de motivație şi luptăm până când ne aparţinem, din nou.

Dă frâu imaginaţiei, lasă-te inspirat(ă) de elementele noi pe care le-ai adus în viaţa ta. Visează cu ochii deschişi, cu mult curaj şi dă-ţi formă vieţii. Atât timp cât nu introduci şi nu păstrezi ceva care să îţi producă durere, nu ai cum să dai greş.

Fii propriul tău Brâncuşi !

Inspiraţia se activează diferit în fiecare dintre noi, însă, cu siguranţă, se va activa mai greu într-un mediu rigid, ostil, opac. Remobilarea vieţii sprijină inspiraţia dându-i hrană.

Să nu simţi vinovăţie dacă nu eşti inspirat(ă), dacă nu eşti motivat(ă). Multe în viaţa unui om trebuie să se întâmple pentru că el să simtă inspiraţie, motivaţie sau perseverenţă continuă. Toţi avem momente când nu vrem să mergem mai departe pentru că ne urlă inutilitatea în cap. Toţi. Domeniile diferă de la om la om. Am cunoştinţe care s-au resemnat în privinţa căutării unui partener de viaţă, alţii s-au resemnat în a mai avansa în carieră, eu mi-am pierdut motivaţia în a mai fi de mărime medium. Dacă vei săpa adânc în tine, vei găsi şi motivul pentru care nu mai vrei să mergi mai departe pentru a dezvolta o anume zona a vieţii tale, iar el poate că stă în picioare. Când însă acest motiv stă în calea evoluţiei tale, fie personale sau profesionale, înseamnă că te-ai întors împotriva ta, iar asta cere reparaţie, vindecare.

Nu putem fi împotriva noastră. Asta este periculos. Când devii propriul tău duşman, întâi începi cu ceva banal, iar în timp, ai putea ajunge să îţi ataci zone mai serioase ale vieţii, cum ar fi sănătatea prin prea mult fumat, prea mult alcool sau viaţa personală prin tot soiul de scandaluri din motive închipuite, şi tot aşa.

Pentru a-ţi demonstra că nu te sabotezi, datoria ta este să faci mult/ puţin, cât simţi, cât poţi, pentru a crea un mediu propice în tine, în mintea ta, care să ducă la inspiraţie, la motivaţie şi perseverenţă. Când se vor manifesta, nu despra asta este vorba. Nu poţi forţa inspiraţia, o poţi însă hrăni.

Nu va fi uşor, dar miza este viaţa ta.

Prin Aprilie a anului acesta, am început să mă las inspirată de oamenii care practicau singurul sport care îmi place, bodybuilding. Am început cu două gantere sub biblioteca. 30 de zile mai târziu, aveam o camera dedicată doar sportului. Într-o săptămâna am intrat o singură dată în ea, dar nu mă dau bătută. Învăţ în fiecare zi disciplina, învăţ în fiecare zi să ies din zona de confort pentru a transpira şi a ridica greutăţi. Ideea de baza este că învăţ în fiecare zi ceva care mă apropie mai mult de ţelul meu, de planul meu cu trupul meu. Altora poate că le este floare la ureche, iar asta pentru mine este în regulă, pentru că nu sunt la concurs.

Am disciplină, perseverenţă, motivaţie în mai toate domeniile vieţii mele, în afară de a face sport. Mă fascinează mecanismele minţii, în general, în relaţie cu lucrurile pe care le ţinem în control, şi cele a căror control îl pierdem sau îl vrem pierdut. M-am transformat într-un observator şi un student al meu pe acest subiect. Eu am lăsat frâiele, eu le voi lua înapoi. Numai eu pot avea control şi ultimul cuvânt în relaţia cu trupul meu. Evident că viaţa se poate întâmpla şi să îmi ia acest privilegiu, însă cum nu este cazul, voi merge cu toată viteza înainte. Nu am nici o scuză, nu vreau sa am nici o scuză, refuz să am vreo scuză !

Așadar, lasă-te inspirat(ă) !

Citeşte cărţi deştepte ! Citeşte cărţi care vorbesc despre interesele tale.

Înconjoară-te de oameni de calitate. Dacă nu ai cum, mai bine singur(ă), o perioadă, până îţi găseşti sursa de care ai nevoie.

Ieşi din casă, nu te izola. Profită de orice ocazie pentru a râde, pentru a vorbi despre interesele tale.

Du-te la seminarii, la workshop-uri

Uită-te la filme inspiraţionale. Este net-ul şi youtube-ul plin de recomandări.

Meditează ! pentru a rămâne prezent(ă) în tine cu ale tale

Nu accepta injurii şi nici o altă formă de devalorizare.

Iar eu, sunt aici. Scrie-mi şi găsim o cale

Aştept comentariile sau nelamurilele tale în secţiunea de comment sau pe adresa de mail:

office@nadinevoindrouh.com

3 thoughts on “Inspirație

 1. emanuela

  BUNA NADINE,EMANUELA MA NUMESC SI MA GANDESC DE CEVA VREME SA ITI SCRIU CERANDU-TI SFATUL CU PRIVIRE LA PERIOADA ASTA DIN VIATA,PE CARE O TRAIESC SI CARE NU E DELOC BUNA.AM INTRAT INTR-O FAZA IN CARE NU STIU CE SA FAC CU VIATA MEA,INCOTR-O SA MA INDREPT,CE SA FAC PENTRU A FI IMPLINITA PROFESIONAL DAR SI SOCIAL.AM 44 DE ANI SI NU AM PREITENI,NU IES NICAIERI,STAU INTR-UN ORAS MIC UNDE NU EXISTA NICI O POSIBILITATE DE ATI PETRECE TIMPUL LIBER,IAR LA SERVICIU SUNT EPUIZATA MUNCIND CA ASISTENTA MEDICALA LA MEDICUL DE FAMILIE PE UN SALAR MIZER.MESERIA ASTA MI-AM ALES-O PENTRU CA IUBESC OAMENII SI IMI PLACE SA AJUT DAR NU M-AM GANDIT NICIODATA CA LA UN MOMENT DAT O SA FIU FRUSTRATA DIN CAUZA SALARIULUI MIC,CREZAND CA DACA FAC ACESTA MUNCA DIN PLACERE TOATE VOR VENI PE PARCURS.SUNTEM LA MANA MEDICILOR SI NE DAU CAT VOR,DAR IDEEA E CA NU AM CURAJ SA II CER MAI MULT DEOARECE IMI PLACE UNDE SUNT SI IMI ESTE FRICA CA O SA ZICA DACA NU ITI PLACE POTI PLECA CUM FAC PE AICI PATRONII.IDEEA E CA FRUSTRARILE AU INCEPUT SA APARA,SUNT NEMULTUMITA SI DE AICI UN LANT INTREG DE PROBLEME.STII CE E NASOL CA SIMTI CA AI ATAT DE MULT POTENTIAL IN TINE SI NU AI CUM SA IL EXPLOATEZI,SIMT CA AS PUTEA MUTA MUNTII DIN LOC.STAU ,MA FRAMANT CE SA FAC SA IMI IMBUNATATESC SITUATIA FINANCIARA,UNDE SA MA DUC SI EU SA MA DISTREZ,SA IMI FAC PRIETENI,SA MA BUCUR DE VIATA,SA SIMT CA TRAIESC.RECUNOSC SUNT SELECTIVA CU OAMENII SI IMI DORESC OAMENI DE CALITATE LANGA MINE,SUNT O FEMEIE CU PRINCIPII SANATOASE DE VIATA SI SUNT CATALOGATA CA FIIND DIFICILA ,NU IMI PLAC PERVERSITATEA,MINCIUNA,EGOISMUL,BARFA,RAUTATEA,LINGUSEALA,MANIPULAREA SI SUNT DATA LA O PARTE DIN ACEASTA CAUZA SPUNANDU-MI CA NU SE POATE VORBI CU MINE.SPUN INTOTDEAUNA CE GANDESC IN FATA SI SUNT VAZUTA CA REA DE GURA NU CA SPUN ADEVARUL.CU FAMILIA MEA TOT DIN ACEASTA CAUZA NU MA INTELEG BINE SI SUNTEM DIN CE IN CE MAI DISTANTI CU TOATE CA LE-AM OFERIT TOATA DRAGOSTEA MEA DE FIECERE DATA NECONDITIONAT.TE ROG DA-MI UN SFAT PENTRU CA AM VAZUT CA D-ZEU TE-A INZESTRAT CU O MARE CAPACITATE DE A INTELEGE OAMENII SI DE A LE OFERI O SPERANTA.ITI MULTUMESC DIN SUFLET SI TE IUBESC PENTRU TOT CE FACI.

 2. Nadine Voindrouh

  Bună, Manuela !

  Mulţumesc că mi-ai scris şi mulţumesc pentru încrederea acordată.

  Manuela, tu ai nişte mari avantantaje:

  1. Eşti specializată, ai experienţă, iar ăsta este capitalul cu care pleci la drum.

  2. Eşti într-un orăşel mic, flămând, ca şi tine, de oportunităţi, fie ele de distracţie sau financiare.

  3. Eşti conştientă şi motivată să schimbi ceva. Şi, de fapt, crede-mă, asta este cel mai greu de obţinut.

  Eu voi detalia o serie de variante, tu însă, foarte important, nu te bloca la “ da, dar de unde fac rost de bani). Asta ţi-ar pune mari piedici în a putea dezvoltă un plan. Banii vin, planul pus la punct este cel mai important.

  A.
  Prosperitatea va veni mai uşor din zona din care ştii deja să faci ceva. Zona medicală. Nimeni nu ştie mai bine ca o asistentă medicală, ce are nevoie un pacient, un doctor sau un cabinet. Tu ştii toate chiţibuşurile profesiei.
  Doctorul, pacientul şi cabinetul ar trebui să devină viitori tăi clienţi.
  Să începem cu cabinetul si doctorul:
  cabinetul si doctorul,pentru a funcţiona au nevoie de detergenţi, cârpe, baterii, hârtie igienică, pahare, halate, papuci(zic şi eu, tu ştii cel mai bine) pentru a funcţiona. De ce să nu le cumpere de la tine. Nu pe toate, dar ai putea să-ţi alegi o zonă cu care ţi-ar face plăcere să lucrezi sau te-ai pricepe.
  Nu uita ! mai sunt si alti doctori si altfel de cabinete in orasel… poate ca si ei ar avea nevoie de produsele sau serviciile tale.
  Repet, nu respinge ideea imediat. Las-o în tine o zi, două, să vedem în ce se transformă.

  Pacientul… Nu vrea sa cumpere nimic cât stă acolo și așteaptă ? Nu poate cumpăra ceva ce poate lua acasă ?
  Copii care vin pe acolo… Nu vor ei ceva să le cumpere parinții ?
  De ce se plâng, în general, pacienții ?
  Fă o fișa tip chestionar “ ce ați vrea să existe în cartierul dvs.? și le dai exemplu
  “ cinema in aer liber, sucuri naturale, club de carte etc). Ceva ce tu ai putea asigura…
  Gândeste-te cât ești de norocoasă. Tu ai acces la oameni, ei vin la tine. Nu trebuie să te duci, să bați la uși, pentru a-ți completa un formular, care te va ajuta pe tine să afli ce își doresc, și ce ai putea tu să le dai… pe bani !

  Dacă nu vrei să faci bani din zona medicală, spune-mi ce ți-ar plăcea să faci ?
  Bani se pot face ușor din hobbiuri și pasiuni. Fă-mi, te rog, o listă cu ele.

  B. Cu siguranţă, în orăşelul tău, există mulţi oameni izolaţi, frustraţi, care au şi ei nevoie de distracţie. Ce ar fi dacă, tu ai fi aceea care i-ai aduna ?!…
  Dacă ai avea 30 de oameni, adunaţi de tine, toţi la un loc, care şi-ar dori o dată pe săptămâna să faceţi ceva împreună, ce ai vrea să faceţi ?
  Când eram în America, m-am băgat în câteva grupuri ale altora ca mine: expaţi, singuri, nesiguri, frustraţi şi fără bani…
  Primul grup era un club de carte. Ne vedeam săptămânal. Îmi plăcea teribil. Scotea ce era mai bun din mine. Toţi de la acel club citeau aceeaşi carte ca şi mine, aşadar, conversaţia era asigurată. Vorbeam toţi “ aceeaşi limbă”.
  Celălalt grup, era un grup de studiu al buddismului şi meditaţie.
  Când ne întâlneam, fiecare venea cu casolete de mâncare stabilite de organizator ( în general, o mămică obosită şi frustrată) Cine aduce sărat şi cine dulce. Alţii veneau cu sucuri, iar la clubul de carte aveam şi un vin…

  Tu poţi prelua controlul. Nu trebuie să va întâlniţi la tine acasă ( chiar nu este indicat. Poate fi periculos), dar m-aş duce la primărie să aflu cum aş putea ocupa o sală gratuit. Aş întreba la casa de cultură.
  În Bucureşti, am fost invitată ca speaker, la un grup al femeilor independente care se întâlneau la un băruleţ, unde erau obligate, parcă, la o consumaţie obligatorie de 15 lei de persoană. În aceşti bani aveau asigurate o cafea, un suc şi o apă. Mi s-a părut mai mult decât rezonabil. Asta înseamnă să investeşti 60 de lei pe luna în a face ceva ce îţi place.

  Pune pe hârtie ce ţi-ar plăcea să faci cu aceai oameni. Să dansaţi, să desenaţi, să spuneţi bancuri… găseşte o activitate.

  După ce ai identificat ce ţi-ai dori să faci, scrie-mi pentru a merge la pasul următor: planul de afaceri şi cum îi adunăm pe oameni.
  Cand te impotmolesti in cautari, scrie-mi !

  Să nu-ţi fie teamă ! Te implor ! Nu lasă teama să te oprească, înainte de a începe. Da-ţi o şansă !
  Caută în tine răspunsurile cât mai în detaliu şi scrie-mi din nou.
  Am săptămânal un newsletter, care este exact despre ce îţi doreşti tu. Transformarea vieţii. Abonează-te şi mai ia şi de acolo diverse informaţii.
  Te imbratișez si pe foarte curând !

  nadine

  1. Emanuela

   Nadine,imi cer scuze ca am raspuns atat de tarziu dar am avut o groaza de probleme si un program foarte incarcat la serviciu.Vreau sa iti multumesc din suflet ca mi-ai alocat din timpul tau ,care stiu ca este pretios si ca mi-ai raspuns la mesaj dandu-mi o gramada de solutii la problemele mele.Am stat si le-am analizat dar inca nu am ajuns la o concluzie.Nadine,vreau sa stii inainte de toate ca la noi in orasel oamenii se cunosc aproape toti,ca eu sunt foarte cunoscuta deoarece am lucrat ca si profesoara o gramada de ani la liceu si ca daca as incerca acum cu noua meserie de asistenta medicala pe care o am sa fac o afacere cu medicii nu mi-ar iesi deloc si iti scriu si de ce.In primul rand ca sunt foarte reticenti,in al doilea rand ca sunt foarte zgarciti si in al treilea rand ca nici in ruptul capului nu ar colabora cu cineva intr-o afacere si sa stie ca face altul bani din asta.Ii cunosc pe toti bine,le cunosc mentalitatea si totodata si invidia sau rautatea.De medicul meu nici nu mai zic,nu ar fi de acord cu nici o propunere.Nu stiu cum sunt oamenii pe la voi dar aici sunt foarte rautaciosi si nu ar vrea nici in ruptul capului sa stie ca iti merge bine.M-am gandit si la pasiunile pe care le am dar din ele nu as putea sa fac bani.Pasiunile mele sunt tot felul de lucruri manuale pe care le fac pentru mine si care nu pot sa zic ca le fac foarte bine incat sa le pot vinde,apoi ma pasioneaza pescuitul(sa nu razi dar pescuiesc),calatoriile,cititul,motocicletele si gradinaritul.Ne-am facut un colt de Rai aici in gradina cu o balta cu pesti ,multi copacei si flori unde mergem cand suntem liberi sa ne bem cafeaua si sa stam la taclale numai noi doi eu si sotul.Duminica m-ai aducem de la casa de copii de la noi din oras copii la noi la masa si petrecem cateva ore impreuna.Nadine,mai mult ca orice pe lumea asta imi place sa ajut si sa fac bine.Ma gandeam si duminica trecuta ca poate nu le fac bine copiilor pe care i-am adus la noi dar spre surprinderea mea au reactionat bine desi sunt mici si ca cea care a suferit la plecare am fost eu.Intotdeauna cand fac bine ma simt foarte linistita si impacata.Asta mi-ar place Nadine sa fac,sa am destui bani si resurse sa pot sa ajut cat mai mult si fara a cere nimic in schimb,simt ca asta mi-e menirea.Ii multumesc lui D-zeu ca si sotul este la fel ca mine plin de compasiune si bunatate.Ma intorc la oraselul meu declarat si oras defavorizat unde oamenii au o groaza de probleme,unde fiecare e cu treaba lui,unde nu se intampla aproape nimic pentru comunitate,unde oamenii sunt putin adormiti,primarul sta bine merci in scaunul lui caldut si nu face nimic pentru tineri.Oamenii de aici cei mai in varsta sunt cu idei preconcepute ,cu rusine,tinerii sunt reticenti la schimbari ,la nou.Sincer nu stiu ce afacere ar merge caci in afara de magazine si carciumi nu merge nimic.Gandeste-te Nadine ca aici femeilor le este rusine si la sala sa mearga ca sa nu le vada cineva cunoscut si sa se faca de rusine,asa conceptii au.Concluzia este ca foarte greu i-ar fi cuiva sa le aduca undeva intr-un loc impreuna sa desfasoare o activitate.As dori sa inchei aici pentru ca mi se pare prea mult cat ti-am scris si sa iti doresc tot binele din lume,sanatate,multe realizari frumoase pe toate planurile si multe multumiri pentru ca iti faci timp si pentru mine.Multumesc!

Tu ce spui despre asta ?

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close