Să nu devii o insulă !

Nu renunţa la gaşca ta, pentru gaşca lui/ei !

Lumea ta trebuie conţină elemente ce te consolidează pe tine. Lumea ta trebuie conţină elemente ce te inspiră, ce te motivează, ce îţi aduc confort. Lumea lui/ei, din când în când, se conectează cu lumea ta, fără scântei, dacă se poate, iar lumea voastră, atunci, devine una care va consolidează pe amândoi, va inspiră, motivează. Aşadar, lumea fiecăruia dintre voi, se pune în slujba unuia singur, iar lumile voastre, se pun în slujba voastră. Prin lumea lui înţelegem ritualurile lui cu alţii ( poker, fotbal, pescuit şi diverse alte activităţi pe care el le etichetează ca fiind ale lui cu “băieţii” ( uneori băieţii au peste 40 de ani dar, cum bine ţiai dat seama, se pot numi băieţi)) , lumea ei: Cine lungi la povești, cafenele, terăsici, mers agale și seriale sub păturică. Superbe, necesare și drăgălașe ritualuri, deoparte și de alta, dar cu mare gard între ele.

Sa iei un barbat de pe baltă pentru că tu vrei să facă ceva cu tine și gașca ta este o crimă ! Când un bărbat își adună râmele într-o cutiuță de metal… aia spune multe.

În general, femeia este aceea care renunţă la lumea ei, lăsânduse absorbită de lumea lui, dar am vazut si bărbați care au facut-o.

În funcţie de experienţa de viaţă şi de vârstă a femeii, uneori, după despărţire, rămâne singură cuc. Nici măcar fetele/femeile din gaşca lui nu mai fac parte din lumea ei, pentru ei, băieţii, prieteni cu fostul, nu le mai lasăşi ce vezi, ele, de cele mai multe ori, îi ascultă. Un barbat nu ar prea asculta…

Asta este o calitate foarte drăguţă la unele femei, aceea de a-şi urma orbeşte alesul, numai nu este, de cele mai multe ori, şi cea mai sănătoasă pentru ele.

Ţine cu dinții de gaşca ta, de ritualurile voastre. Lupta pentru ele şi apără-le. Parte din identitatea ta este şi faptul acea gaşcă, exact cum este ea, este în viaţa ta. Fie mergeţi la Sinaia doar pentru un capucino, fie mergeţi în fiecare lună de octombrie în Vama, oricare ar fi vibe-ul vostru, e al vostru şi are farmecul sau şi necesitatea în viaţa ta.

În mod evident, dacă ai o gaşcă de oameni cu obiceiuri imorale, ilegale şi sub nivelul tău fugi cât poţi, dar construieşteţi o altă gaşcă, a ta.

A renunţă la gaşcă ta este lipsă de înţelepciune. Se mai întâmplă, chiar mai des decât ne-am dori, ca iubitul/iubita, se bosumfle în fel şi chip, pentru ca tu să renunţi la ai tăi. Convenabil pentru el/ea.

Bărbaţii duc prietenii din şcoală generală şi până la mormânt. Noi, muierile, nu… diverse se tot întâmplă în viaţă noastră iar gaşca nu mai este prioritară. Mare atenţie !

Greu, foarte greu îţi mai faci un grup de oameni de încredere, împreună cu care treci prin cele bune şi cele mai puţin bune ale vieţii. Greu pentru înaintând în vârstă, nu mai ai chef de noi prietenii, nu mai ai aceeaşi toleranţă la micile stângăcii pe care, de altfel,  le treci cu vederea la aceia pe care îi ştii de-o viaţă. Iar toate acestea transformă omul într-o insula.

Acel grup de oameni, adunat în ani, merită aibe poze puse în casa ta, atât de preţuiţi trebuie fie. Acei oameni, prietenii tăi, gaşca ta, sunt cei care, cumva, îţi aduc un fel de constanţa, confort şi afecţiune. Ei devin, la nivel inconştient, un fel de plasă de siguranţă. Când cazi, cazi şi pe ei, şi nu mai doare aşa de tare.

Încurajez la nesfârşit autonomia unui individ, independenţa , în mijlocul celorlalţi. Preocupat, însă, de binele sau şi al celorlalţi, dar care nu depinde, prea mult, pe cât se poate, de ceilalţi; cu toate acestea, fii independent(ă), în mijlocul prietenilor, în mijlocul oamenilor.

Cine încearcă te despartă de gaşcă, încearcă te izoleze si să te controleze. În gaşcă, de cele mai multe ori, ne verificăm realitatea. Gaşca este cea care se sesizează când tu nu îţi dai seama de o nedreptate care ţi se face sau un abuz. Gaşca este cea care te trage de mânecă. Cum renunţi la aşa ceva ? Avem nevoie de cineva, în afara noastră, care ne spună când ne zdrăngănim. Avem nevoie de cineva, în afară noastră, ne spună putem mai mult decât credem.

Eu am un partener de viață care face simt pot muta munţii din loc. De multe ori, uit cu ochii cât cepele la el, când îmi dau sema ce părere bună are despre abilităţile şi talentele mele. Însă nu toti oameni au un astfel de om atunci, gaşca suplineşte asta.

Respectăţi gaşca, trasează nişte limite sănătoase în relaţia voastră şi bucuraţi o viaţă unii de ceilalţi !

fii bine, fim bine !

Dacă vrei faci o declaraţie de dragoste găştii tale, te rog ! Scrie-mi despre gaşcă ta în secţiunea comment.

Nadine