Timpul tău- Averea Ta

Partea I

Spune-mi ce faci în 24 de ore ca  îţi spun dacă vei ajunge trăieşti viaţa pe care ţi-o doreşti.

Omul îşi poate antrena creierul şi corpul după bunul plac. Le poate antrena de aşa natură încât ele servească omul, nu îi stea în cale.

Lipsa chefului, mâncatul peste măsură, lenea, lipsa de idei, pierderea timpului, fumatul şi orice alt act direct împotriva sănătăţii noastre, toate sunt dovezi ale creierului care lăsat în voie devine duşmanul nostru.

Când nu ai chef te dai jos din pat pentru a face mişcare, creierul este împotriva ta.

Când renunţi mai faci mişcare după doar 15 minute, creierul este împotriva ta.

Când fumezi ştiind îţi face rău, îţi scurtează viaţa şi nu te lasă  trăieşti la maximum de potenţial fizic, creierul este împotriva ta.

Când după 8 ore de somn, încă leneveşti în patacelaşi lucru

Când stai într-o relaţie toxică, o relaţie care nu te ajută evoluezi, o relaţie în care esti nefericit(ă), creierul este împotriva ta.

Lista este lungă, dar putem schimba deznodământul listei în funcţie de cum ne ” manipulăm” creierul pentru a-l face ne servească interesele şi nu fie împotriva noastră.

Dacă vrem rezultate bune, în cele mai mici detalii ale vieţii noastre ( familie, carieră, sănătate, finanţe) trebuie învăţăm ne conştientizăm acţiunile şi alegerile din cele 24 de ore

Alegeri/Conștientizare:

Cu ce umplem cele 24 de ore ?

Cât dormi, cât timp mănânci într-o zi, cât stai la ţigară, cât stai la poveşti, cât timp faci sport, cât timp investeşti în transport, cât timp stai pe tel ?

Este crucial ca toate aceste momente fie, cumva, sub control. Să fie monitorizate.

Am început dau atenţie acestui aspect în urmă cu câţiva ani, când o prietenă de a mea care s-a mutat din ţară pentru a-și construi o viaţă mai bună, mi-a spus atât mie cât şi celorlalţi prieteni nu o mai sunăm în timpul săptămânii pentru preferă investească acel timp în a învaţă limba, a munci şi a învaţă sistemul din nou ţară, pentru a-şi asigura o viaţă de calitate. Mi-a spus nu face nimic fără ştie exact cât timp investeşte în acel lucru… Evident, ani mai târziu, are o viaţă frumoasă și prosperă, pentru a intuit cu înţelepciune timpul se pierde în lucruri mărunte, dar constante. I-am urmat exemplul şi am făcut acelaşi lucru în urmă cu doi ani, când am început un proiect foarte important mie, despre care am ţi spun în vreo trei săptămâni.

Am învăţat îmi dozez timpul de ” pe telefon la poveşti, ” cu fetele la terasica“, ” un film super la tv“, “un prânz mai lung, căscând gura pe la tv“… Am reuşit  investesc şi timpul petrecut la volan ascultând cărţi audio sau diverse interviuri cu oameni interesanţi care au ceva de spus. Marii clasici sau diverse podcasturi de care nu am timp când sunt la birou sau cu familia, pot fi ascultate lejer, în timp ce fac km. prin oraş.

Aşadar, dacă vrei realizezi ceva, iaţi timpul înapoi şi investeşte-l cu intelepciune în limbi străine, în citit cărţi bune, în a învaţă câte ceva despre finanţe ( cum faci bani şi cum economiseşti), investeşte în sport, în gătit sănătos. Investeşte în a învaţă cum tarnsformi un hobby într-o afacere de apartament, cum să te transformi pe tine sau cum îmbunătăţeşti relaţiile cu cei la care ţii.

Prietenii vor fi tot acolo, şi dacă nu vor mai fie, nu ai pierdut nimic. Un prieten adevărat se va bucura  ai ales investeşti în tine şi în viaţa ta.

Nu vei face asta la nesfârşit. Înţeleg poate părea frustrant nu mai ai spontaneitate însă, realmente, dacă nu ai primit vreo moştenire de pe undeva, o moştenire care îţi asigure traiul pentru tot restul vieţii, atunci va trebui investeşti timpul în situaţii care îţi vor genera prosperitate şi calitatea vieţii.

Aici merge la fix fabula cu Greierele şi furnica de La Fontaine

Sunt om în toată firea şi nu există luna nu gândesc la această fabulă. Te uiţi la televizor sau auzi de la cunoştinţe despre oameni care trăiesc la graniţa cu sărăcia sau care au avut o situaţie dramatică de viaţă şi nu s-au mai putut redresa

În general, mai toate rămân neredresate/ nerezolvate din cauza lipsei economiilor personale financiare, din cauza unui plan de viață, din cauze bizare care se intâmplă pur si simplu….

Nu spun ca a investi timpul cu înțelepciune îți asigură o viață lipsită de griji. Spun că a face asta, crește șansele unei vieți lipsite de griji. Eu, personal, în fiecare zi fac totul pentru a investi intr-o astfel de viată, chiar dacă nu îmi poate garanta nimeni reușita. Îmi pare de bun simț să încerc și să sper.

Aceştia sunt anii în care regimentezi timpul, pentru aceştia sunt anii când sănătatea este de partea ta, dar și cheful de a face ceva. Aceştia sunt anii acumulărilor. Atât de informaţii, de titluri, de oportunităţi, cât şi de resurse financiare şi diverse alte bunuri.

Până în 60 de ani… poate nu întâmplător de atunci intervine şi pensionarea.

Preţuieşteţi timpul. Pune-l pe hârtie vezi unde se duce, minut cu minut. Fie e luni, fie e duminică, timpul trebuie investit cu ştiinţă.

Sfârşitul de săptămâna investeşte-l în odihnă, familie şi prieteni. Investeşte fără vinovăţie, pentru dacă ai noroc, o iei iar de la capăt cu minunată zi de luni, şi tot aşa

Om bun şi drag ! nu-ţi fie teamă de ziua de mâine. Fii înţelept astăzi, iar mâine va fi blândă, generoasă şi fertilă. Fii cu ochii în patru pe averea ta: TIMPUL TĂUAsta este una dintre cele mai mari averi pe care le ai cu adevărat. O poţi înmulţi sau o poţi risipi. Iaţi câteva minute te gândeşti profund şi serios ce vei face de mâine încolo cu timpul tău.

Sunt alături de tine pentru a-ţi da idei şi a te inspira pe mai departe. Scrie-mi şi îţi voi răspunde personal.

Te rog, împarte și cu alții acest mesaj. Este important să evoluăm împreună, să creștem și să prosperăm împreună.
Mulțumesc !

fii bine, fim bine !

nadine