Tu omida – Tu fluturele

Nu îi este dat omului să treacă prin toate procesele de transformare ale sale și vieții sale departe de ochii lumii. Ce bine ar fi fost !

Omul nu se poate băga într-un cocon să nu-l vadă nimeni târându-se, plângând,  neatrăgător, lipsit de istețime, lipsit de estetic. Omul, în văzul lumii își schimbă pielea, părul, vorba, caracterul, bărbatul, nevasta, serviciul. Omul, în văzul lumii se transformă din omidă în fluture, iar ceilalți, de pe margine, omizi la rândul lor odinioară, râd, se hăhăie și dau cu pietre.

E dreptul tău să fii” omidă”, așa cum este dreptul tău să devii fluture. Și ce mai fluture !

Vei deveni fluture și unii oamenii te vor trata tot că pe o omidă, și e ok. E în regulă ! Astea sunt încă regulile jocului pe a treia planetă de la soare. Vor veni și vremuri mai bune.

Intreabă-te, “omidă” dragă, ce se schimbă la tine în această perioadă ?

De ce se schimbă ?

Ce îți va aduce schimbarea ?

Ce altceva ai vrea să îți mai aducă ?

Ai control asupra schimbării ?

Vrei să ai control ?

Dacă da, ce anume ai putea face pentru a dobândi control ?

Ce simți în această perioadă ?

De ce crezi că simți ce simți ?

Ce ai putea face pentru a te simți mai bine ?

“Omidă” drăgălașă, cine te arată cu degetul ?

Ce spune acel “deget”

Îți pasă de ce spune ?

De ce îți pasă?

Tu crezi ce spune gura lumii ?

Vrei să nu îți mai pese ?

Ce faci ca să nu îți mai pese ?

Pentru orice nelămurire, mă poți întreba și pe mine la office@nadinevoindrouh.com

Metamorfoza noastră, a omului, este parte din cine suntem. Vine la pachet cu emotii pe care trebuie să învățăm să le gestionăm. Dacă schimbarea doare și îți crează mare disconfort, suflecă-ți mânecile și  începe să înveți despre tine; Despre gândurile tale, despre emoțiile tale.

Fie că schimbarea se întâmplă în adolescență și asta înseamnă că ai coșuri pe față, schimbare de voce, timiditate greu de controlat sau alte simptome, fie că treci printr-un divorț și ești nevoit(ă) să înveți să trăiești după alte reguli de viață, fie că îți schimbi cariera, toate acestea tot schimbare înseamnă, de care suntem afectați diferit.

Cârjele acestor schimbări trebuie aduse în controlul nostru. Cârjele vor fi tehnicile/ comportamentele/ acțiunile pe care le vei folosi pentru a-ți fi mai usor în această perioadă Nu avem control dacă ne ies coșuri sau nu, indiferent de câți bani avem și ce produse putem achiziționa, ele tot ies. Nu avem control dacă dăm divorț și ne toacă tot neamul, toți vecini și toți colegii de la birou, avem însă control la cum reacționăm la aceste situații. Avem control asupra a ce simțim. Iar asta mi se pare cea mai mare forță pe care un om o are.

Gandește-te ! Să poți controla ce simți când te duci cu fața plină de coșuri în fața colegilor, a unei fete sau a unui băiat … Să nu vrei să îți ascunzi coșurile… Și nici să nu îți mai dai seama că ai coșuri … priceless !

sau

Să treci printr-o periodă dificilă de viață, parte din cei din jur să bârfească situația, iar tu să ai abilitatea de a te ocupa de tine și de vindecarea ta emoțională…

Asta poate face omul, orice om, asta poți face tu !

Inspiră-te din textul atașat. Este o imagine din cartea mea, “Îndeplineste-ti visurile si planul tau cu tine”,  luată din cel mai important capitol al ei ” Transformă-ți gândurile”.

schimba-gandurile.jpg

 

Poți fi o ” omidă” relaxată, astaptând transformarea în fluture, dacă îți antrenezi mintea cu înțelepciune. Începe studiul despre minte, despre gânduri, despre emoții.

Să nu uiți:

  1. Tu nu ești o omidă ! Tu ești o ființă sănătoasă, în armonie cu viața, care tece printr-un proces natural de schimbare. Schimbare de la o stare la alta sau de la o realitate la alta. Tot ceea ce simți este normal, este firesc, și toți simțim la fel când suntem invadați de emoții, griji, neliniști, jenă etc.
  2. Este doar o etapă. O etapă necesară evoluției tale. Se va termina. O să treacă. Pare mult, dar nu mai e mult și vei ieși din această dificilă etapă cu aripi mari și cu noi informații despre tine și despre lume, iar toate acestea te vor duce la noul om care îți dorești să fii/ la noua viață pe care îți dorești să o trăiești.
  3. Toate au un rost. Toate au o logică. Chiar dacă nu pare, toate se așază la locul lor. Ai răbdare…
  4. Sa ai compasiune pentru tine. Să ai iubire și respect pentru tine, omul care simte; Tu, omul care duce greul. Ai iubire și respect pentru tine !

Cartea mea poate fi una dintre acele canale de informație despre gânduri/ minte și

emoții. O poți cumpăra aici:

Citeste, te rog, si o foarte desteaptă fabulă despre transformarea de la omida la fluture. Te va inspira și amuza în același timp.

Fabula: Omida si Fluturele

Te Îmbrățișez și să fii bine !

Dacă nu te descurci cu starea temporară de omidă, îmi poți scrie în secțiunea comentarii sau în privat la office@nadinevoindrouh.com și îți mai dau și eu câteva soluții.

 

Nadine