NU normal/Nu perfect

NU există om normal, e utopie !

NU există om perfect, e utopie !

Nu există situații normale sau perfecte. Utopie !

Existau vremuri când era normal ca dacă ești negru, să nu stai în locurile destinate albilor. Era un fel de normal, care s-a demonstrat că nu era așa normal…

Existau vremuri când dacă erai femeie, nu aveai voie. Ce ? orice… nu aveai voie.

Așadar, orice “normal” există, până când un grup de oameni care nu se identifică cu acel normal, face o revoluție sau ridică două degete și spune: ” Așa nu e bine pentru noi”.

Normal este un mod subiectiv de a ne raporta la diverse, pentru fiecare dintre noi, la nivel de individ, până când mai dăm un strat la o parte și descoperim că nu ne mai identificăm cu ceea ce credeam normal despre noi înșine. Și e ok !

Un fel de normal poate fi și la nivel colectiv, până când nu mai e… uite comunismul, uite-ne pe noi, românii acestor zile d.p.d.v. politic…

Concluzionam că normalitatea este relativă… deci nu are valoare de adevăr absolut, deci poate fi negociată, deci e nulă …

Daca normal și perfect nu există, înseamnă că ne putem relaxa să fim cine alegem să fim, să fim cine ne face bine să fim.

Normalul este o capcană, la fel și perfectul. Ferească sfinții să pici într-un dintre ele și să te uiți în oglindă, plângând și urlând ” EU DE CE NU SUNT NORMAAAAAAAAL (Ă) !!! Este o capcană a oamenilor mediocri. Nu fii unul dintre ei. Ce altceva ai putea fi ??? TU ! Ai putea fi tu, splendidul tu ! Este nevoie de tine pe lumea asta doar dacă te aduci pe tine, și nu o variantă a ta “made în China” .

Tu îți poți aduce contribuția la evoluția noastră, a speciei și a societății noastre, doar dacă îți îmbrățișezi și accepți defectele și calitățile. Ele împreună te fac pe tine !… Nu mă refer aici la comportamente defectuoase ( a scuipa, a bate, a mitocănii ( poate că nu există acest cuvânt, dar merge),  a bla, bla), acelea pot fi schimbate pentru binele tău și al nostru. Eu mă refer aici la acel om care tu știi că ești, cu bune/ cu “rele”, pe care îl ții ascuns, nu cumva să afle lumea cum ești și cine ești de fapt.

“Relele” ce trebuiesc îmbrățișate și acceptate sunt acele lucruri pe care le considerăm rușinoase despre noi, pe care le considerăm defecte, acele lucruri pe care le considerăm înjositoare, acele lucruri pe care le considerăm “greșeli pe care un om normal nu le-ar face”…

Eh, tocmai “relele” îți dau savoare, îți dau sare și piper. Tocmai “relele” fac din tine acel om special care va schimba lumea. Nu mă contrazice din prima. Da-ți un pic de timp și mai întoarce-o și pe alte părți.

Întârziații, ciudații, cei cu nasul mare, săracii, ne băgații în seamă, ologii, orbii, grașii ei mai abitir ca alții și-au revoluționat viețile, atât lor, cât și nouă, cei din jurul lor.

Om bun, nu e timp să dai în tine ! Nu e timp să faci glume proaste pe seama ta, nu e timp să te dai deoparte, nu e timp să nu te iubești și să nu te accepți. Hai… spune-ți o vorbă bună, ia-te de mână și pornește către viața ta aia bună. Că ea te așteaptă, exact așa cum ești !

Te îmbrățișez, omule ! pe tine și pe nasul tău mare.

Să fii bine, să fim bine

Nadine

P.S.

Îmi poți scrie când te împotmolești la: office@nadinevoindrouh.com ( răspund personal)

Iar dacă vrei mai multă inspirație, în cartea mea am un capitol fabulos despre oameni altfel, oameni care în ciuda obstacolelor și-au transformat viețile și ne-au învățat și pe “noi” câte ceva.

IMG_9442.jpg

Cartea “Îndeplinește-ți visurile și planul tău cu tine o poți cumpără aici.