Repară

Partea I

Repară tot ce poți, om bun !

Repară relația cu tine, cu copiii, cu vecinii, cu trecutul, cu părinții. Repară.

Nu repara pentru a continua relația, dacă nu îți dorești asta, ci repară pentru a încheia încă un capitol și a putea merge mai departe fără lanțuri de picioare.

Repară gândurile

Gândurile trebuie să fie în favoarea ta. Asta nu înseamnă că le lași să te inducă în eroare cu iluzii și neadevăruri, înseamnă că ele te valorizează, te fortifică, te susțin. Gândurile negative, gândurile care se vaită, gândurile care învinovățesc pe alții pentru nereușitele tale, încurajează neputința, te amorțesc, te anihilează.

    2.

Repară relația cu tine

Iartă-te pentru tot ce nu ai reușit, iartă-te pentru tot ce nu ai putut, iartă-te pentru tot ce ai ales și s-a întors împotriva ta, iartă-te pentru tot ce nu ai știut, iartă-te pentru tot ce nu ai făcut la timp, iartă-te ! Iertarea este începutul, este baza. Peste iertare poți să adaugi orice: stimă de sine, curaj, încredere în sine, orice !

   3.

Repară cataclismul creat de vină

Nu te învinovăți; Nici pe tine, nici pe alții. Vinovăția este foarte periculoasă. Este ca un sens giratoriu, te poate păcăli să te învârți în cerc până rămâi fără benzină… A te învinovăți pe tine sau pe alții pentru tot ceea ce ți se întâmplă negativ este o formă de auto-sabotaj. Îți sabotezi elanul, îți sabotezi energia, îți sabotezi cheful și entuziasmul. Când în loc să te concentrezi pe a rezolva, a evolua, a vindeca, a merge mai departe, tu te oprești în drum și învinovățești țara, guvernul, soacra, fostul, ăsta este sabotaj. Fă pace și mergi mai departe. Sari peste etapa învinovațirilor. Realmente nu te ajută la nimic, nu rezolvă nimic, ba dimpotrivă, te seacă, te sugrumă.

   4.

Repară relația cu copiii

Dacă ești părinte, indiferent de ce au făcut copiii, indiferent de vârsta copiiilor, cere-le iertare și roagă-i să te lase să le fii părinte. Fără orgolii, fără vanitate, fără…

Copiii, indiferent de vârstă, atât timp cât au părinți, sunt tot copii. Adică tot își doresc o vorbă bună de la părinți, tot își doresc să fie acceptați de părinți, tot își doresc să poată intra în casa părinților, să fie așezați la masă și pupați pe creștet. Iartă tot ce au spus, tot ce au făcut și cheamă-i la masă. Cheamă-ți copilul înapoi în brațele tale.

   5.

Repară relația cu trecutul.

Ai zice că este imposibil să mai repari ceva ce s-a întâmplat, însă poți repara felul în care te raportezi la cele întâmplate. Alege să vezi trecutul că pe un workshop care ți-a lăsat multe învățăminte. Un workshop la care ai participat și uneori a fost plăcut, uneori mai puțin plăcut, dar la sfârșit ai luat medalie, iar acum te bucuri de învățăminte. Acest workshop al trecutului te-a învățat mai multe despre oameni, despre bani, despre iubire, despre viață. A fost un workshop important. Următorul va fi mai ușor, pentru că cea fost mai greu, ai învățat le cel ce tocmai s-a terminat. Ce zici ? crezi că va funcționa?

Mai multe detalii despre cum să vindeci, cum să ierți, cum să repari vei găsi în cartea  mea: Îndeplinește-ți visurile și planul tău cu tine” pe care o poți cumpăra aici. 

 

IMG_9215

 

Tu cum repari ? ce repari ?

 Te rog, dă un share acestui mesaj pentru ca un număr cât mai mare de oameni să conștientizeze cât de important este să repare și să nu lase lucrurile nerezolvate.Aștept cu interes comentariile tale. Așa învățăm unii de la ceilalți.

Te astept cu mare drag la lansarea carții mele în cadrul Gaudeamus. Vino să mai povestim.

Post Twitter.jpg

Te îmbrățișez și să fii bine !

Nadine