Credința ta în tine, tot ce contează !

Spun aceleași lucruri, dar mereu din alte unghiuri pentru că vreau să înțelegi cât de important este ca tu să ai încredere în tine, și să nu ai nevoie de încrederea din afara ta pentru a putea realiza ceva, orice.

Nu îți folosește la nimic dacă eu știu că poți face, dacă tu nu activezi în tine încrederea.

Nu îți folosesc la nimic încurajările mele, dacă tu nu te încurajezi pe tine.

Nu îți folosesc la nimic complimentele mele, dacă tu nu te admiri și nu te complimentezi pe tine.

Știu că pare îngrozitor ca toată responsabilitatea succesului tău si a reușitelor tale să fie pe umerii tăi, dar real… tu ești “cheia”… Tu ești soluția ta.

Dacă erai un copil, reușita ta era pe umerii părinților sau adulților în grija cărora te aflai. Dacă ei nu te ajutau la lecții sau nu insistau să-ți faci lecțiile, erai un elev mediocru, dacă ei nu te hrăneau, erai subnutrit(ă) și tot așa. La ei puteai să urli pentru nereușitele tale. Ne-am făcut mari și TA-DAAAA !….

Să facem pace și să ne apucăm de treabă!

NU AI NEVOIE DE NIMIC DE LA NIMENI PENTRU A REUȘI !

Da, nu ai nevoie nici de încurajări, nici de complimente, nici de nimic. Tu poți să îți faci rost singur(ă) de tot ce ai nevoie. Evident că dacă primești olecuță de ajutor, niscaiva resurse, complimente, bla, bla, totul ar fi mai simplu, însă dacă nu, va fi la fel de bine/ vei fi la fel de bine. Crede-mă !

Îți cer să mă crezi pentru că la asta chiar mă pricep. Orfanul (eu) știe cum să se aline singur, cum să se încurajeze singur, cum să se ridice singur și cum să își dea, tot singur, un șut în fund pentru a merge înainte.

Dacă m-aș fi bazat pe cei din jur care îmi tot spuneau că arăt ca o maimuță, să îmi spună că pot liniștit să mă duc la preselecții pentru concursurile de muzică, aș fi rămas și acum rezemând gardul în fața blocului. Nu, mulțumesc ! Aveam nevoie să mă realizez și să îmi transform viața, nu puteam aștepta complimente ocazionale și bătăi pe umăr că voi reuși. Aveam nevoie să știu eu, indubitabil, că voi reuși. Aveam nevoie să mă uit în oglindă, să strâng din dinți și să îmi spun ” hai, ia-o din loc !”

De aceea insist să cauți resurse în tine, nu în afara ta. Când le vei găsi în tine, cele din afară ta îți vor fi puse la picioare. Resursele activate din tine te vor transforma într-un om pe care nu va îndrăzni nimeni să-l negocieze sau să-l pună la îndoială, și chiar de ar face-o, nu-ți va păsa.

A fi pe cont propriu, cum în realitate toți suntem, este un blestem și o binecuvântare, mai spun unii. Eu spun că este doar o binecuvântare. După ce ți-ai prins rostul, să ajungi să nu ai nevoie de încurajările cuiva, ptiu !… crede-mă … viața devine foarte încăpătoare și relaxantă.

Pentru mai multă inspirație îți recomand cartea mea:

Îndeplinește-ți visurile și planul tău cu tine“. O carte manual despre reușita unui scop/ vis precis și exact. Dacă nu îl ai, tot cartea te va ajuta să îl descoperi.

Tu ce părere ai ? Musai avem nevoie de încurajările celorlalți sau putem reuși si excela fără ?

Te imbratisez !

Nadine

Cartea poate fi achizitionată de la editura FOR YOU. 

dreamboard .png