Mediul înconjurător

Vine iarna, mutăm florile în casă și le dăm mai puțină apă pentru că înțelegem că mediul înconjurător este imperios necesar pentru ca planta să nu se usuce…

Când vine vorba despre om, despre noi, nu ne mutăm din mediul toxic, ci rămânem acolo, parcă neconștientizând că mediul ne poate usca sau ne poate face să înflorim.

Întrebare:

În ce fel de mediu te dezvolți tu ?

Este un mediu care te usucă sau te înflorește ?

Dacă te usucă, ce mai cauți acolo ?

Dacă nu te usucă, sper să ai înțelepciune de a-l păstra și generozitatea de a împărtăși cu alții cum l ai dobândit și ce ai făcut pentru a-l păstra.

Mediul tău intern și mediile înconjurătoare

Mediul tău înconjurător este în imediata ta apropiere, cât și în afara ta.

Înăuntrul tău este primul mediu. Tu cu gândurile tale, cu corpul tău, tu în tine, tu cu tine. Vă e bine ? Îți e bine ? dacă nu, pune pe hârtie ce simți că nu este în echilibru și de acolo pleci către vindecare.

În casa ta, familia ta, oamenii cu care mănânci, dormi. Cei de sub același acoperiș… Sunt buni cu tine ? te respectă ? te valorizează ? te încurajează ? te protejează ? dacă nu, pune pe hârtie cine și în ce fel te afectează, și de acolo începi vindecarea.

Strada pe care locuiești, cartierul … Ai perspective de viitor ? te simți în siguranță ? simți că te ajută să evoluezi, să prosperi ? sunt oameni de calitate ? îți place să-i vezi, să comunici cu ei, să fii în preajma lor, îți place să râzi cu ei… vrei să îți crești copiii alături de ei ? Dacă nu, pune pe hârtie ce nu îți place, ce ai vrea să fie altfel, cine mai e ca tine din comunitate, adună-te cu acei oameni sau doar tu singur(ă) și găsește o soluție.

Orașul, țara… sunt propice omului care ești ? îți pun la dispoziție uneletele de care ai nevoie pentru a evolua, de a prospera, de a trăi în armonie cu tine si ceilalți ? dacă nu… știi ce ai de făcut.

Degeaba facem planuri și batem palma cu noi înșine, dacă mediul înconjurător nu ne este prielnic, ba dimpotrivă, ne este chiar toxic. Când mediul este toxic, te scoți din el ! te scoți și te pui acolo unde ai ” soare”, “lumină” și “apă” pentru a nu te usca, ci pentru a înflori.

Cu siguranță ai întâlnit oameni talentați sau deosebiți care erau trași în jos de mediul lor, fie familie, anturaj sau zona geografică. Copii cu rezultate deosebite la școală, dar întemnițați într un sat fără resurse care să îi propulseze la nivelul potențialului lor.

Copiii nu pot alege, dar tu, poți !

Scrie-mi la office@nadinevoindrouh.com dacă te împotmolești și nu știi încotro. Poate găsim o soluție împreună.

Ce e de făcut !

#zissifacut

Analizează-ți mediul înconjurător și dacă nu îți este propice, ia o decizie ! Una în favoarea ta.

Am început și atelierele DreamBoard. Le găsești la mine pe site, la secțiunea ateliere. Alege o dată care îți convine și vino să construim drumul până la realizările pe care ți le dorești.

Spune mi, te rog, ce fel de mediu inconjurator ai ? Cand ai invatat sa il analizezi ? Daca este unul pozitiv, cum l ai pastrat ?

Pentru mai multe despre schimbarea gândurilor și a paradigmei personale, îți recomand cartea mea, ” îndeplinește-ți visurile și planul tău cu tine” de la editura For-You

Mă mai găsești și pe grupurile de facebook #zissifacut și “Îndeplinește-ți visurile și planul tău cu tine”. Două grupuri de oameni dornici să își îndeplinească visurile și țelurile. Oameni care acționează în fiecare zi și care cu ajutorul grupului nu mai amână de pe o zi pe alta acele acțiuni necesare reușitei. În aceste grupuri ne susținem și ne încurajăm pentru a ne asigura succesul propus. Te așteptăm cu mult drag ! 

Te imbrătișez și să-ți fie numai bine !

dreamboard