Certitudinea, o iluzie. Fă pace !

Deseori, oamenii nu încep proiecte și diverse pentru că nu au certitudinea reușitei. Îi tot aud: ” … dar cine îmi garantează mie ?… ” da’ de unde știu eu că o să iasă? ”  sau ” păi, și dacă nu îmi iese, atunci am pierdut timpul ?! “…

Câtă copilărie…

Oamenii care se bucură de succes, de calitatea vieții, de economii, vacanțe, mese la restaurant, lor nu le-a garantat nimeni că mica lor afacere, buticul de la colț, se va transforma în prosperitate. Când părinții Simonei Halep făceau datorii pentru a-și trimite copila în turnee ca să își face un nume, nu le-a garantat nimeni că ea o să iasă numărul 1. Se putea accidenta, se putea îndrăgosti și renunța la tot, nici o garanție că avea să devină omul care este.

Toate eforturile, investițiile, sacrificiile și riscurile pe care le facem pentru ceva în care credem, nu sunt pentru că avem la bază certitudinea, ci speranța !

Puțini sunt cei care au o certitudine totală.  În general asta se întâmplă în situații extreme, critice, când nu există variantă de mijloc. Însă pentru majoritate, speranța este piatra de temelie.

Eu am câteva certitudini. De exemplu, în relația cu corpul meu și dorința/planul de a-l transforma într-un corp puternic, sănătos și armonios, după ce l am adus în situația de a fi un corp plin de grăsime și extenuat, am certitudinea că atât timp cât voi rămâne constantă în acțiunile stabilite, voi reuși. În acest caz, nici vorbă de speranță, ci curată certitudine ! Știu sigur că atât timp cât stau departe de zahăr, pâine și alte alimente care nu îmi folosesc, și atât timp cât fac sport, voi avea acel trup pe care mi-l doresc.

În schimb, nu am certitudinea că nu voi renunta la acest stil de viață sănătos, la acest plan … am doar speranța. Nu-mi bat cuie în talpă, îngrijorată că nu voi reuși pentru că nu am certitudinea continuității…  merg înainte, cuminte, țînându-mă de plan de la o zi la alta, cu certitudinea într-o mâna și speranța în cealaltă.

Prețuiesc speranța. Nu e de glumă… nimeni nu își permite să nu trateze speranța la justa ei valoare. Fără ea… fără speranța că vom reuși, că vom fi bine, că va fi bine, omul nu poate fi.

Fă pace, om bun. Certitudinile sunt rare, speranța însă este din plin. Bagă speranță în buzunare și pleacă la drum. Vei reuși ! vei fi bine ! va fi bine !

Care sunt certitudinile tale ?

sunt ele rezonabile?

te împovărează sau te impulsionează?

sunt reale sau iluzorii?

Care sunt speranțele tale ?

cum îți hrănești speranțele ?

le prețuiești sau nu ?

Ce promit speranțele tale ?

#zisșifăcut

Ce e de făcut:

  • Indiferent de ce îți dorești, fă un plan pentru cum să obții acel lucru.
  • Indiferent de cum par a fi șansele reușitei, în fiecare zi, să faci ceva din plan.
  • Să investești în speranță gânduri, vorbe bune, recunoștință.
  • Fă pace cu certitudinea, poate să fie sau nu. Însă nu te resemna în relație cu speranța. Speranța trebuie să fie cea mai bună prietenă a ta.

Am început atelierele DreamBoard. Le găsești la mine pe site, la secțiunea ateliere. Alege o dată care îți convine și vino să construim drumul până la realizările pe care ți le dorești.

Pentru mai multe despre schimbarea gândurilor și a paradigmei personale, îți recomand cartea mea, ” îndeplinește-ți visurile și planul tău cu tine” de la editura For-You

Mă mai găsești și pe grupurile de facebook #zissifacut și “Îndeplinește-ți visurile și planul tău cu tine“. Două grupuri de oameni dornici să își îndeplinească visurile și țelurile. Oameni care acționează în fiecare zi și care cu ajutorul grupului nu mai amână de pe o zi pe alta acele acțiuni necesare reușitei. În aceste grupuri ne susținem și ne încurajăm pentru a ne asigura succesul propus. Te așteptăm cu mult drag ! 

Te imbrătișez și să-ți fie numai bine !

dreamboard