Reconfigurează-ți creierul

Am două tufe de lavandă, mari, în grădină. Le-am cumpărat acum doi ani din Obor, pe când erau mici în ghiveci. Au crescut mari și stufoase. În fiecare zi mă uit la ele și am fluturași în stomac de bucurie: Doamne, mi a prins lavanda, și cât e de frumoasă !

Mă uit la cele 4 pisici salvate cum cresc armonioase și sănătoase: Doamne, au trăit !… și ce frumoase sunt !

Cam de două, trei ori pe zi, fără să vreau, umblând prin casă, mă minunez, cu fluturași în stomac de bucurie: Doamne, câta casa !…Sunt recunoscătoare, mulțumesc !

Mă uit în oglindă și cu fluturași în stomac de bucurie, gândesc: Doamne, exist…ce trăsnaie, sunt recunoscătoare, mulțumesc !

Și tot așa cu copilul, bărbatul, așternuturile moi si parfumate, prietenii, tufele de zmeură, televizorul mare, și diverse trăiri care mă invadează si mă fascinează în același timp.

Ar putea spune unii că mă mulțumesc cu puțin, că viața are mai multe alte lucruri cu adevărat spectaculoase care să taie respirația de entuziasm, nicidecum cele două tufe ale mele de lavandă sau mâțele mele maidaneze. Nu contrazic, însă din experiența mea, și din tot ce am studiat, dacă reușești să-ți educi creierul să se entuziasmeze la lucrurile pe care le ai în mod gratuit și în imediata apropiere, te-ai scos.

Imaginează-ți cum trăiesc oamenii care au acești fluturași în stomac de bucurie sau excese de bucurie doar când au măriri de salariu ( o dată la câțiva ani) sau doar când sunt îndrăgostiți( o dată la câțiva ani) sau când li se naște un copil ( o dată la cativa ani), cand le ajunge firma la nu știu ce cifră de afaceri ( o dată la câțiva ani) sau când iau premii și medalii, tot o dată la câțiva ani.

Păi ne permitem noi bucurii sporadice, având în vedere lumea în care trăim ?

Pentru a putea îmbătrâni pe această planetă, fără a ajunge alcoolici, dependenți de droguri sau depresivi, avem nevoie să ne hrănim cu bucurii zilnice. În fiecare zi, musai, să ne facem rost de chicoteli, fluturași, emoții pozitive, entuziasm și altele. Dar ca să le ai, trebuie să ți le procuri, că nu vine nimeni să te entuziasmeze pe tine, de teamă că vei trece ziua fără o bucurie.

Ce e de făcut !

  1. Conștientizăm nevoia zilnică de bucurie; zilnică, nu săptămânală. In fiecare zi,  iar asta nu negociem.
  2. Facem pace cu faptul că este datoria noastră de a ne face rost de bucurii, și a nimănui altcuiva.
  3. În mod conștient începem să facem eforturi pentru a identifica 5 motive pentru care să fim bucuroși/ recunscători, entuziasmați, în fiecare zi. 5 motive, nu 1 !
  4. În fiecare zi exersăm, forțat la nevoie, entuziasmul pentru lucrurile identificate până ne întră în reflex (fake it till you make it)
  5. Împărtășim cu alții entuziasmul, chiar dacă ne vor crede nebuni, pentru a valida noua noastră realitate.

#zissifacut 

Tot ceea ce spun, spun oamenii de știință, eu doar, în cuvintele mele, retransmit un mesaj. Este înțelept să ne resetăm. Este înțelept să schimbăm paternurile construite de trecut. Este înțelept să vrem altceva de la noi și să și facem ceva pentru asta.

Spune-mi la comentarii ce bucurii ai găsit astazi.

Voi reîncepe atelierele DreamBoard. Le vei găsi la mine pe site, la secțiunea ateliere. Rezervă-ți locul la o dată care îți convine și vino să construim drumul până la realizările pe care ți le dorești.

Pentru mai multe despre schimbarea gândurilor și a paradigmei personale, îți recomand cartea mea, ” îndeplinește-ți visurile și planul tău cu tine” de la editura For-You

 

fullsizeoutput_519d

Mă mai găsești și pe grupurile de facebook #zissifacut și “Îndeplinește-ți visurile și planul tău cu tine“. Două grupuri de oameni dornici să își îndeplinească visurile și țelurile. Oameni care acționează în fiecare zi și care cu ajutorul grupului nu mai amână de pe o zi pe alta acele acțiuni necesare reușitei. În aceste grupuri ne susținem și ne încurajăm pentru a ne asigura succesul propus. Te așteptăm cu mult drag ! 

Te imbrătișez și să-ți fie numai bine !

dreamboard