Fiecare oră din viață = un ban de aur. Ce facem cu “banii”?

Timp de citit: 2 minute

Până în 30 de ani, nu aveam nici o problemă să mă trezesc în jur de 12:00. Uneori pe la 14:00, asta dacă veneam de la club și aveam de recuperat. Bine, asta cu clubul se întâmpla doar marțea, miercurea, joia, vinerea și sâmbăta, în rest… stăteam acasă …

Mă trezeam chiaună, mă duceam la o mani/pedi, mă vedeam cu prietenele la un cappucino și venea seara.

Mda… e o vârstă pentru toate.

Astăzi, mă trezesc la 06:00, îmi fac mani/pedi singură, în timp ce mă uit la un curs online sau un documentar care știu că îmi va îmbogați cunoștințele pe un anumit segmet, asta pentru a nu mai pierde timpul cu condusul, parcatul și statul degeaba pe acel scaun. Azi, nu plec fără carte de citit la mine, iar când am de așteptat, fie copilul la karate /înot și altele, citesc și astfel nu mai simt că irosesc din “bănuții” mei de aur.

De menționat că am grijă ca atunci când mă duc undeva cu copilul să nu fiu tentată să socializez cu mămicile. Ador să stau la taclale pe teme de mame, familie, copii și altele, dar nu îmi permit… așadar, deși pot părea nepoliticoasă, îmi asum acest risc și mă așez departe de ele pentru a putea citi nestingherită.

Cum mă trezesc dimineața încep să împart cu mintea “bănuții” de aur pe care cu recunoștință îi primesc în fiecare zi în care deschid ochii. Am folosit un diminutiv la bani pentru că sunt puțini… Mintea o am ageră și isteață cam 8 ore, restul orelor nu faci mare lucru cu mine, de aceea în prima parte a zilei lucrez pentru zona profesinală a vieții mele, și după mă joc cu copilul, îl duc cu mașina unde are nevoie, gătesc, citesc și mult timp cu familia.

Ziua ar fi putut fi mai lungă.

Fiecare oră din viața mea, adică fiecare monedă prețioasă de aur se duce pe gătit, îngrijit casa, profesie, timp cu copilul, timp de taclale și altele.

De când am ales să văd timpul că pe o mână de monede de aur care pleacă din mâna mea una câte una, am început să văd rezultate semnifictive în mai toate zonele vieții mele pentru că m-a responsabilizat, mi-a dat acuratețe pe unde se pierdea timpul, și am putut să repar și să recuperez. Pentru prima oară în viață, când mă sună o prietenă, spun de la început că am doar 10 minute pentru socializat. Nu înseamnă că nu îmi iubesc prietena, înseamnă doar că de la o vârstă, în climatul economic și social din România, timpul trebuie investit în calitatea vieții noastre atât de acum cât și de la vârsta la care nu vom mai avea atâtea oportunități și energie pentru a munci.

Poate că în wknd nu spun că am doar 10 minute, deși eu muncesc și în wknd pentru că doar atunci copilul mai stă și cu taică-su și am și eu timp, nederanjată, să mă ocup de ale mele, fiind vacanță și doar eu stand cu copilul. Dar dacă prietena sună în mijlocul săptămânii… aia nu mai îmi permit.

Ce e de făcut

#zisșifăcut

Așadar,

Cum arată ziua ta de când te trezești și până la culcare ? Face toată diferența să afli !

Unde este gaura pe unde se pierde timpul ? Toți o avem…

Ce alegeri faci pentru a repara gaura ?

Evaluează renunțările și vezi dacă poți trăi cu ele în urma schimbărilor.

Pentru toate este un preț, iar înainte de a astupa gaura, evaluează prețul. În cazul meu, viața mea socială s-a transformat, cât și aspectul unghiilor mele( un exemplu banal): mani/pedi zici că sunt făcute de fi-miu de 7 ani, iar telefonul sună din ce în ce mai rar… Am făcut pace cu asta, mai ales că omul care am vrut să devin nu avea un ideal din impecabilitatea ojei pe unghii și nici nu își dorea hoarde de prieteni. A fost o transformare armonioasă.

Indiferent ce îți doresti să realizezi, acea realizare are nevoie de monede zilnice… Recuperează monedele din zonele mai puțin semnificative ale vieții tale și redistribuiele cu înțelepciune acolo unde știi că o dată investit, viața ta va căpăta forma pe care ți-o dorești.

Tu cum îți gestionezi timpul ? Ai vreun truc anume ? o strategie anume ? învață-ne și pe noi la sectiunea comment

Te îmbrățișez și îmi poți scrie la office@nadinevoindrouh pentru orice obstacol întâlnești în cale și simți că ți-ar putea întârzia călătoria către viața aia frumoasă pe care ți-o dorești. Scrie-mi și dau și eu o mâna de ajutor 🙂

Voi reîncepe atelierele DreamBoard. Le vei găsi la mine pe site, la secțiunea ateliere. Rezervă-ți locul la o dată care îți convine și vino să construim drumul până la realizările pe care le planuiești.

Pentru mai multe despre schimbarea gândurilor și a paradigmei personale, îți recomand cartea mea, ” îndeplinește-ți visurile și planul tău cu tine” de la editura For-You

voindrouh nadine_dreamboard_mockup-2

 

fullsizeoutput_519d

Mă mai găsești și pe grupurile de facebook #zisșifăcut și “Îndeplinește-ți visurile și planul tău cu tine“. Două grupuri de oameni dornici să își îndeplinească visurile și țelurile. Oameni care acționează în fiecare zi și care cu ajutorul grupului nu mai amână de pe o zi pe alta acele acțiuni necesare reușitei. În aceste grupuri ne susținem și ne încurajăm pentru a ne asigura succesul propus. Te așteptăm cu mult drag ! 

Te imbrătișez și să-ți fie numai bine !