Cum să faci curat în viață cu ajutorul principiilor

Timp de citit: 2 minute

Fiecare dintre noi are un sistem de valori, un set de principii și o căruță de credințe. Toate ne fac pentru unii de iubit, pentru alții de ținut la distanță.

Lucrurile în care credem/principiile, valorile au fost făurite din momentul conceperii noastre; din postura de făt am început să categorisim ce ne place și ce nu, doar că este important să nu uităm că toate aceste principii trebuie folosite în avantajul nostru, adică să le percepem ca pe niște unelte cu care ne editam viața pentru a-i da forma pe care ne-o dorim.

 

Exemplu personal:

Principiul #1 – Respect și iubire pentru toate ființele !

Afirm, de fiecare dată când am ocazia, că iubesc oamenii indiferent de religia lor, etnia lor, orientare sexuală, rasă ș.a.m.d. Afirm toate acestea în momentele în care un grup de oameni este batjocorit. Sunt oameni care îmi spun: ” Și eu iubesc oamenii, și nu mă interesează ce fac ei în pat sau ce culoare are pielea lor, însă nu suport țiganii” sau ” iubesc oamenii, dar sa fie normali, nu homosexuali” … Acela este un moment când am nevoie să trag un gard între principiile mele și cele pe care le percep ca negative. Evident că, de cele mai multe ori, relația se rupe, oamenii își retrag like-urile, follow-rile, prieteniile și tot, lucru care nici nu mă bucură, nici nu mă întristează, îmi este, realmente, indiferent. De ce ! … Pentru că nu vreau să investesc în armate de oameni pe care îi pot pierde la cea mai mică onestitate.

Oamenii nu pleacă de lângă noi în astfel de situații, pentru că noi nu suntem buni sau pentru că nu le merităm prietenia, ci pleacă de lângă punctele noastre de vedere, pleacă de lângă sistemul nostru de valori, detaliu care face toată diferența.

Deseori oamenii suferă că sunt ” părăsiți”, că sunt singuri, că nu sunt iubiți… nimic mai eronat. Oamenii ne părăsesc principiile, nu pe noi.

Oamenii ne părăsesc obiceiurile și valorile/principiile, iar noi nu suntem obiceiurile, valorile sau principiile noastre. Ele sunt parte din personalitatea noastră, formate de istoricul nostru, mediul înconjurător, gene etc. și momentul prezent… Pentru că orice principiu este predispus schimbării parțiale sau totale, în schimb, noi suntem niște ființe care în fiecare milisecundă se schimbă, evoluează, se transformă. Suntem niște ceva-uri ce nu pot fi măsurate de mintea niciunui om, iar asta este minunat !

#zissifacut

Fără teamă, dar cu tact și diplomație, să subliniezi principiile care îți guvernează acțiunile, și atunci mulți vor pleca, și alții vor veni, iar cei care vor veni, vor veni pentru exact omul care ești, nu pentru omul care cred ei că ești…

Merită, pentru că în fața oamenilor câștigați datorită fidelității tale față de principiile tale nu va fi nevoie să te schimonosești pentru a le fi pe plac…nu va fi nevoie să te prefaci în vreun fel pentru a nu-i pierde.

Nu ai nevoie de toți, ai nevoie doar de aceia cu care rezonezi, cu care abia aștepți să conversezi, aceia care te fac să te simți bine cu tine și cu toate ale tale. Doar așa viața devine mai ușoară și mai de calitate.

O viață în care trebuie să fac tumbe și fente pentru a fi plăcută și acceptată, pentru mine nu e viață și nu o vreau. Vreau să mă manifest natural și onest, în concordanță cu principiile mele, având mereu grijă să nu fac rău nimănui.

Cunosc pe cineva care a făcut un împrumut pentru a-și cumpăra o geantă Hermes ( parcă…) Logica a fost că acea geantă îi va permite accesul la o anume gașcă de oameni…

Păi… ce te faci când vine modelul nou și nu mai ești de bon ton cu modelul vechi, cumpărat cu sânge, cu un an înainte ?… Ce te faci dacă ” Hermes” nu mai e la modă și apare ” CucuPermes”… Ce te faci ?! Nu mai bine cumperi în funcție de rationamentul tău natural ?!

Când exteriorul încearcă să ne spele creierii, ne luăm reperul din principiile noastre.

Acum, e adevărat că și Hitler avea niște principii foarte solide… toate înrădăcinate în ” binele” omenirii… dar să conversăm altădată despre relativitatea sau certitudinea binelui și a răului.

Te îmbrățișez !

Să fii bine și spune-ne și nouă despre principiile tale. Ce principii ți-a insuflat familia, ce principii aplici în viața de zi cu zi ? La ce principii ai renunțat și de ce ? Ce principii crezi că ar trebui să avem cu toții ?

Voi reîncepe atelierele DreamBoard. Le vei găsi la mine pe site, la secțiunea ateliere. Rezervă-ți locul la o dată care îți convine și vino să construim drumul până la realizările pe care ți le dorești.

Pentru mai multe despre schimbarea gândurilor și a paradigmei personale, îți recomand cartea mea, ” îndeplinește-ți visurile și planul tău cu tine” de la editura For-You

fullsizeoutput_519d

Mă mai găsești și pe grupurile de facebook #zisșifăcut și “Îndeplinește-ți visurile și planul tău cu tine“. Două grupuri de oameni dornici să își îndeplinească visurile și țelurile. Oameni care acționează în fiecare zi și care cu ajutorul grupului nu mai amână de pe o zi pe alta acele acțiuni necesare reușitei. În aceste grupuri ne susținem și ne încurajăm pentru a ne asigura succesul propus. Te așteptăm cu mult drag ! 

Te imbrătișez și să-ți fie numai bine !

dreamboard

Dacă îți place ce ai citit dă, te rog, share, pentru a fi cât mai mulți oameni inspirați să trăiască viața pe care și o doresc. Îți multumesc anticipat.