Grasă, frumoasă, prosperă, fericită

Timp de citire: 2 minute

Tess Holliday, 34 de ani, 130 kg, model internațional, milionară, mamă și soție

O copilărie trăită în abuz și sărăcie, o mamă împușcată în cap și paralizată sunt câteva dintre situațiile de viață care au făcut-o să se îndrepte spre mâncare de la inceputul adolescenței. Abuzurile din școală, din pricina faptului că era supraponderală, și violul de mai târziu au adâncit-o în depresie și și mai multă mâncare.

Ce mi se pare însă fascinant este faptul că în timp ce lumea urla după ea că este grasă și urâtă, ea visa să fie model… să fie pe podium, defilând… și i-a ieșit ! a reușit !

Tess+Holliday+SimplyBe+Curve+Catwalk+During+uVaT_0xLTnAl

tess-holliday-making-it-big1

În ziua în care era programată ședința foto pentru coperta revistei Cosmopolitan din Marea Britanie, a plâns… a spus că s-a uitat la trupul ei și a urlat: ” Am 130 de kg, 1.60 m înălțime, tatuaje, sunt mama a doi copii… și tocmai am să fiu pe coperta de la Cosmo”…

nadinevoindrouh.com

Secolul XXI a adus niște schimbări mult așteptate felului în care ne comportăm unii cu alții, ne percepem și ne etichetăm. Dacă în anii 80/90 trebuia să fii măsura zero pentru a îndrăzni să visezi la o carieră de model, uite că acum poți fi tu, exact așa cum ești. Sau, dacă mai ții minte inepția cu  60-90-60… Acum ai putea fi chiar dat în judecată dacă ai pretinde o astfel de nerozie vreunei femei.

Felul în care tu ești, arăți, simți, este și felul în care mulți alții sunt, arată sau simt, și și ei au nevoie de modele, de inspirație, de oameni cu povești de succes în care să se regăsească. 

nadinevoindrouh.com

Mulți dintre noi nu știu ce înseamnă să ai 130 de kg. Mulți dintre noi sunt înspăimântați de această perspectivă, însă toți știm cum e să fii om, să nu te simți acceptat, să te simți marginalizat, să te simți singur, iar asta ar trebui să fie suficient pentru a respecta și iubi orice om, indiferent cum ar arăta el.

Este o minune faptul că Tess a reușit să își transforme fricile și răutatea celor din jur în motivație pentru a-și transforma viața. Cei mai mulți oameni în situația ei eșuează și aleg să se ascundă o viață întreagă de privirile celorlalți, ratând oportunitățile unei vieți frumoase, armonioase și de calitate. De aceea un om ca Tess este important la nivel colectiv, pentru că transmite mesajul că dacă ea poate, oricine poate.

Daca simți că ceva nu te lasă să îți transformi viața după bunul plac, citește materialul despre reconfigurarea creierului. Acolo este bau-bau, nu în viața ta de zi cu zi. Schimbi felul în care te vezi, automat se schimbă și acțiunile tale. Schimbi felul în care vezi lumea înconjurătoare, bingo ! ai reușit în orice ți-ai propus. Schimbarea vine de la sine.

Tess Holliday are și critici.

rs_1024x759-180830111937-1024-tess-holliday-piers-morgan

De exemplu, celebrul Piers Morgan, un jurnalist britanic, consideră că Tess transmite un mesaj periculos, acela că a fi obez morbid este în regulă. Acesta îi mai spune într-o scrisoare deschisă și că dacă va continua cu o astfel de viață nesănătoasă d.p.d.v. alimentar, își va pune viața în pericol.

Tess i-a răspunsmesajul ei nu este “hai să fim toți grași, ci hai să te iubești pe tine însuți”.

Personal, asta am înțeles și eu… că este vorba despre acceptare, iubire și respect de sine, nicidecum că ar trebui să ne punem pe mâncat.

Într-o lume în care mii de femei mor din cauze legate de operații estetice sau bulimie pentru iluzia de a fi mai frumoase, mai dorite, mai populare, este necesar să avem cât mai mulți oameni care au curajul de a fi ei, exact așa cum sunt, fără scurtături sau intervenții periculoase.

Tess este căsătorită cu un om de afaceri.

30A17C5400000578-3430615-Surprise_The_couple_do_not_yet_know_the_sex_of_their_baby_but_ha-a-1_1454536913670.jpg

M-a impresionat când în interviul din Cosmopolitan a spus că soțul ei, Nick Holliday,  este primul bărbat cu care a făcut dragoste dezbrăcată, primul bărbat cu care s-a culcat mai mult de trei ori și tot primul bărbat care atunci când ea a vrut să stingă lumina, în prima lor noapte de amor, el a spus că este prea frumoasă pentru a o face pe lumina stinsă…

Iar ăsta este un mesaj extrem de important pentru toate femeile care cred că pentru a fi iubite trebuie să arate într-un anume fel, si, de fapt, pentru orice om, în general.

Toți oamenii sunt de iubit. Pentru fiecare om de pe lumea asta, indiferent cum ar arăta, există cineva care îl va dori exact așa cum este.

nadinevoindrouh.com

Nu spun că este în regulă să ai 130 de kg., spun doar că uneori în viață lucruri se întâmplă creându-ne un dezechilibru care se manifestă în diverse moduri: unii mănâncă, alții beau, alții se droghează, alții se sinucid, alții joacă jocuri de noroc, etc.

Nimeni nu vrea să aibe 130 de kg. Nu poate fi ușor ca părinte, de ex., să alergi după copii sau să faci diversele vieții, având atât de multă grăsime pe sistemul osos sau respirator, însă fiecare dintre noi are datoria de a face tot ce poate pentru a fi bine cu el însuși… cât de cât, și pe cât se poate, dacă nu total. La fel cum fiecare are dreptul de a face orice pentru a trăi o viață plină, semnificativă și armonioasă, indiferent de standardele stupide sau necesare stabilite de societate, atât timp cât nu face rău nimănui.

Tess face și sport.

Alături de antrenoarea ei.

NINTCHDBPICT000435446895

Pentru că întelege importanța sănătății, Tess face sport de 4 ori pe săptămână.

A scos o carte și o colecție de haine

Unknown-10.jpeg

Această femeie, cumva, s-a salvat de la o viață trăită în haine largi, maro sau gri, s-a salvat de la o viață mică, trăită cu teama de a nu deranja opinia publică. Această femeie a ales să realizeze cât mai mult cu ce avea și ce era. Iar asta este ceea ce fiecare dintre noi face în fiecare zi… Noi toți vrem o viață frumoasă, armonioasă, prosperă, pentru a fi bine cu noi, cu copiii noștri, cu restul lumii.

Și chiar așa, dacă ai 130 de kg., ești deprimată și nu știi încotro, de ce să nu îți dorești să ajungi să scrii o carte și să ai o linie de haine a ta sau orice altceva îți poftește sufletul ?!

Poate că îți este frică să visezi la lucruri marețe, extraordinare, magnifice; citește, te rog, un material despre frică, poate te va convinge să mergi pe drumul visurilor tale.

CU FRICĂ, DAR ÎNAINTE !

nadinevoindrouh.com

Vogue Italia

Pentru că am decis cu mulți ani în urmă să iubesc oamenii, indiferent de cine sunt ei, cum sunt, cum arată etc, evident că o iubesc și pe această frumoasă femeie. Îi iubesc durerea, fericirea, kilogramele, trecutul, prezentul și viitorul. Și sper ca orice om supraponderal sau care se simte marginalizat, neadecvat, nepotrivit, insuficient să găsească forța de a ieși deasupra situației și de a o transforma în unealtă făuritoare de viață bună și frumoasă.

nadinevoindrouh.com

Visez la o lume în care dacă ajung la 130 de kg., să nu-mi fie rușine să mă plimb pe stradă, să nu-mi fie teamă să visez la o carieră, indiferent de domeniu, să nu-mi fie teamă să fac dragoste cu lumina aprinsă.

Te îmbrățișez !

Pentru mai multe despre cum să îți transformi viața, îți recomand cartea mea, ” Îndeplinește-ți visurile și planul tău cu tine” de la editura For-You

fullsizeoutput_519d

Mă mai găsești și pe grupurile de facebook #zisșifăcut și “Îndeplinește-ți visurile și planul tău cu tine“. Două grupuri de oameni dornici să își îndeplinească visurile și țelurile. Oameni care acționează în fiecare zi și care și cu ajutorul grupului, nu mai amână de pe o zi pe alta acele acțiuni necesare reușitei. În aceste grupuri ne susținem și ne încurajăm pentru a ne asigura succesul propus. Te așteptăm cu mult drag ! 

Te imbrătișez și să-ți fie numai bine !

dreamboard