Spune-mi povestea ta cu școala!

Când erai copil, cine te împingea de la spate pentru ca tu să te duci la școală sau să îți faci temele? Cine?

Pentru că, în mare parte, datorită acelui om tu te bucuri astăzi de educația școlară pe care ai primit-o și de parcursul profesional de care probabil ești mândru(ă). Acel om merită o îmbrățișare lungă doar pentru această investiție pe care a facut-o în tine. Acel timp și cuvinte pe care ți le-a atributit CONSTANT, pentru ca tu să te duci în fiecare zi la scoală hrănit(ă), îmbrăcat(ă), și la timp. Acel om a avut grijă să îți faci temele, să ai uniforma curată, să fii îmbăiat(ă), să ai ghiozdan… Pare puțin lucru, dar pentru unii lipsa acestora a făcut toată diferența pentru ca astăzi să fie în situația de a nu-și fi terminat școala, îngrijorați pentru ziua de mâine și pentru viitorul copiiilor lor. 

Dacă ești unul dintre oamenii care nu a avut pe nimeni alături în copilărie care să te împingă de la spate să te duci la școală sau să îți faci lecțiile, află că acum trăim într-o Românie modernă, cu oameni deschiși la minte, înțelegători, care sunt pregătiți să afle poveștile celor ca noi. Poveștile noastre școlare îi vor ajuta pe cei mai mulți să înțeleagă cât de privilegiați au fost în viață că au avut parte de susținere pentru a-și putea termina școala, dar și că noi, cei care nu am terminat școala la timp, nu merităm disprețul lor, ci dimpotrivă, avem nevoie de sușținerea lor pentru a veni din urmă și a recupera ceva pierdut, ceva mult prea prețios pentru a nu fi regăsit, educația noastră.

Sunt cel mai bun exemplu în acest sens. Am ales să îmi spun povestea, deoarece știam că nu este doar povestea mea, și că în ea se vor regăsi mulți alții. Mulți alții care au nevoie de diploma de liceu, însă le este teamă, poate, de ce vor spune vecinii sau prietenii când se va afla că au devenit din nou elevi sau poate le este teamă că din cauza vârstei nu vor face față învățatului și întreținerii familiei în același timp. 

Sunt aici pentru a-ți spune că este mai simpu decât crezi! 

Vei putea fi elev, indiferent de vârstă, și, totodată, vei avea timp și de lecții și de copii, și de casă și de toate. 

 România se schimbă datorită oamenilor care aleg să evolueze, care aleg să își depășească nivelul intelectual, școlar/educațional. Avem nevoie de acei oameni care independent de vicisitudinile vieții aleg să mergă mai departe investind în ei ce este mai bun: Educație!

De aceea am nevoie de tine! Am nevoie să îmi împărtășești povestea ta despre școală: 

Ai vrea să te întorci la școală? 

Dacă ar fi să te întorci, de ce ai face-o? 

Ce crezi că va aduce școala bun în viața ta? Și dacă te-ai întors deja la școală, ce îti place cel mai mult la această experiență? 

Îți multumesc pentru povestea ta! Este o poveste de viață ce merită respect și prețuire, deoarece este parte din marea poveste a vieții tale. Ea va ajuta normalizarea ideii reîntorcerii la școală și îi va încuraja pe mulți alții să investească în ei înșiși. 

Te îmbrățișez și abia aștept să îți cunosc călătoria înapoi către școală!

Nadine

#TogetherWeCan #VodafoneOne