Oricine își poate trăi viața după pofta inimii – chiar și tu!

1 minut de citit

Indiferent de cum îți imaginezi o viață bună și frumoasă pentru tine, ea poate fi îndeplinită.

Unul dintre obstacolele principale este acela că oamenii nu își conștientizează maturitatea. Maturitatea vine la pachet cu independența, cu libertatea, cu putința. Mulți oameni pe care îi întâlnesc au viețile controlate de părinți, socrii, parteneri de viață, de serviciu sau de niște stupide reguli nescrise despre cum ar trebui să fie viața lor, de fapt.

Tu ai identificat cine îți este stăpân? Cine are ultimul cuvânt în viața ta? Cine decide când vii și dacă poți pleca? Este extrem de important de aflat, pentru că acesta este punctul zero către viața pe care ți-o dorești. O dată identificat elementul care îți dictează viața, urmează strategia care te eliberează de el.

În cazul meu nu a existat o persoana sau mai multe care să îmi dicteze viața. O dată pentru că nu am avut părinți, iar puținii adulți de prin preajmă nu voiau să aibă de-a face cu mine, și doi pentru că o dată ce mi am înțeles libertățile nu am vrut să le las în mâinile nimănui. Au fost niște tentative din parte unui iubit, apoi a unui manager și alți diverși. Oameni cărora le-ar fi convenit să joc după cum îmi cântă, însă am avut istețimea să zic PAS. Obstacolele mele erau sărăcia, lipsa de informație, neșcolarizarea, lipsa educației primare care să mă pregătească pentru viață, lipsa abilității de a discerne între bine și rău ( discernământ pe care îl inveți în familie până la maturizare – unii și după momentul maturizării…)

Există multe elemente în viața noastră care își doresc să aibă control asupra noastră, și aș începe de la biserică până la sistemul educațional, profesional și social în general. Nimeni nu vrea ca noi să avem un comportament imprevizibil -azi aici, mâine acolo, de altfel nici eu nu îmi doresc asta, însa toate cu măsură.

Vreau predictibiliate în viața de zi cu zi, atât în viața mea, cât și a celor din jurul meu, dar nu cu prețul uciderii spiritului uman.

Adultul conștient de propria-i maturitate va lua decizii care îi vor schimba cursul vieții după bunul plac. Însă deciziile unui astfel de adult nu au nevoie de aprobarea nimănui… Aici e cheia! Nu discută despre deciziile lui așa încât toți cei de la masă să poată avea o părere, el doar INFORMEAZĂ despre deciziile sale. Asta dacă ține neapărat.

O astfel de atitudine nu este necesară numai pentru bunul mers al propriei vieți, dar și pentru felul în care un astfel de adult își crește copiii. Este o anomalie ca unui părinte să îi fie curmate visurile de proprii părinți… Cum se întoarce acasă la copiii săi un astfel de adult? Adultul pentru copiii săi trebuie să fie un leu paraleu, pentru a putea să își pregătească bine copiii pentru viață.

Așadar, miza e mare! Adultul are nevoie să conștientizeze că este un adult în toată regula, pentru ca la rândul său să își poată forma pentru viață proprii copii, care să aibă toate șansele să devină adulți puternici, independenți, care să își poată trăi viața aia bună după pofta inimii.

De final: Fiecare dintre noi trebuie să își analizeze punctele slabe care îi sabotează viața. În cazul meu, dezorganizarea. Pentru că sunt un om extrem de dezorganizat trebuie să muncesc de două ori mai mult decât altul pentru a-mi anihila obstacolele.

Tu ți-ai identificat punctele slabe? Ai găsit ac de cojocul lor?

Îți doresc să îți îndeplinești propria viziune de viață, pentru că meriți să îți trăiești viața după pofta inimii.

Te îmbrățisez!

Nadine