Sunt studenta la psihologie

“Tanti” Nadine a devenit anul asta pe lângă absolventă de bac, și studentă la psihologie. Prin asta mi am îndeplinit doua visuri mari: Visul de a termina liceul și a absolvi examenul de bacalaureat, și cel de al doilea, de a deveni studenta la Psihologie. Doua visuri mari pentru care am muncit vreme de cinci ani. Unde mai pui ca pentru visul cu bacul am făcut 9 ani de liceu… (Nu mai spun povestea cum am făcut eu liceul de doua ori) Prima data 4 ani, deoarece făceam liceul la vârsta naturala de liceu, și 5 ani a doua oară, deoarece legea ii obliga pe cei de la fără frecventa sa facă 5 ani de școală. ( Am fost nevoită sa fac la fără frecventa deoarece cei care au depășit nu știu citi ani de de la vârsta liceului (parca) nu au voie sa faca școală la zi – eu aș fi făcut la zi, dar am fost recunoscătoare ca pot face măcar la fără frecventa)

Așadar, am fost acceptată la o universitate din America într-un program de licență în Știința Psihologiei (Psychology/Undergraduate (Bachelor of Science)) – în sistem online

Am început cursurile din 23 August și de atunci am fost foarte ocupată cu a mă adapta sistemului de lucru cu platformele, cunoașterea profesorilor, a universității, a colegilor, dar și organizarea unui plan de studiu care să îmi permită predarea lucrarilor în termen.

Materiile sunt:

 • Engleză
  • Însă accentul este pus pe scrierea de lucrări științifice, de la ce font folosim, distanța între rânduri/cuvinte, formulări, plagiat etc.
 • Psihologie generală
 • Psihologie anormală ( Abnormal Psychology)
 • Psihologie ca disciplina si profesie
  • Invatam despre fiecare tip de psiholog/terapeut
   • Viata de zi cu zi la cabinet, tipologia pacientilor, parteneriate cu diverse alte structuri/organizatii etc, pentru a optimiza reusita in relatia cu clientul/pacientul, etc.
 • Matematica – Algebra

Pentru algebra mi am luat un meditator din Romania, o buna prietena care a venit pe lumea asta cu har in ale predarii. Fac matematica si de doua ori pe saptamana deoarece eu am terminat liceul la uman si am diverse lacune.

Aveam de ales intre un program de Bachelor of Arts sau Bachelor of Science, in Psihologie. Bachelor of Arts fiind, intr-un fel, latura umana, iar Bachelor of Science latura reala a psihologiei. La Arts nu ai matematica, iar nivelul de studiu al psihologiei este unul mai general, in comparatie cu Bachelor of Science unde se pune accent pe cercetare si aprofundare.

La cum sunt eu in relatie cu invatatul, evident ca nu puteam alege decat ceva ce ma punea in situatia de a sta cat mai mult cu nasul in carti, dar si de a ma zbate cu matematica/statistica si probabilitati.

Inchei prin a-ti spune ca ma simt privilegiata ca am sansa de a studia aceasta splendida materie, psihologia, si ca am fluturasi in stomac de bucurie si entuziasm atunci cand ma asez la birou sa invat. Simt in acele momente ca investesc in mine, in evolutia mea, si ma face sa simt ca datorita informatiilor noi pe care la invat voi fi mai de folos acestei lumi. Asta ma face sa dorm ceva mai bine noaptea 🙂

Tu ca inveti in perioada asta? sau ce ti ai dori sa inveti?

Care este profesia ta ideala? Traiesti acel ideal? Ai devenit ce ti ai dorit, din p.d.v. profesional?

Daca nu ti ai indeplinit idealul profesional, de ce ai avea nevoie pentru a o face?

Te imbratisez!

Nadine Studenta 🙂